Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Nový podcast Letní punkta zve k návštěvě různých spirituálních míst v Čechách

Kultura / vlu / Vlastní zpráva / 10. července 2021 14:13
Nový podcast Letní punkta zve k návštěvě různých spirituálních míst v Čechách

Jedná se o volnou sérii osobně laděných podcastů, která zve k návštěvě různých spirituálních míst v Čechách
Autor: Jakub Pleskot

Praha - Od 1. července 2021 každý týden ve čtvrtek vychází nový díl podcastu Letní punkta. Jedná se o volnou sérii osobně laděných podcastů, která zve k návštěvě různých spirituálních míst v Čechách. Mezi hosty, kteří provádějí jednotlivými díly, jsou například architekti Josef Pleskot, Anna Beata Háblová, nebo teolog Tomáš Sixta.

„Nečekejte ale žádné uměnovědné rozbory nebo kázání. Často půjde dokonce o místa, která neznáte, která ani nejsou na mapách. I když do několika slavných architektur také nahlédneme. Požádali jsme jednotlivé autory, aby si vybrali taková „punkta“, která jsou jim obzvlášť blízká a pokusili se přiblížit, v čem se jich dotkla, v čem pro ně spočívá jejich přitažlivá síla. Poslechnete si reportáže, úvahy, záznamy nálad a osobních postřehů od studánky s černým Kristem, z kamenného schodiště k jedné dietzenhoferovské kapli, nebo z převaděčské stezky či kamenné zídky šumavské Mariánské zahrádky…,“  popisují podcast Klára Jirsová a Norbert Schmidt, kteří ho připravují ve spolupráci s Teresií Bečkovou. Hudbu a mix pro něj vytvořil Jan Trojan.

Podcast vzniká v rámci platformy Dominikánská 8 a ve spolupráci s Centrem teologie a umění při Katolické teologické fakulty Univerzity Karlovy. Poslechnout si ho je možné na Spotify.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 93)