Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež František jednal s dvojkou ruské pravoslavné církve

Ze světa / vlu / ČTK / 6. srpna 2022 12:38
Papež František jednal s dvojkou ruské pravoslavné církve

Metropolita Antonij
Autor: Wikipedia.org / Creative commons

Vatikán - Papež František včera jednal s dvojkou ruské pravoslavné církve metropolitou Antonijem. Ten má na moskevském patriarchátu na starosti mezinárodní vztahy a při své návštěvě Vatikánu mluvil i s dalšími vysokými představiteli katolické církve. Vatikán o obsahu rozhovorů neinformoval, napsala agentura Reuters.

Vatikán nedávno oficiálně potvrdil účast papeže Františka na světovém setkání náboženských lídrů, které se uskuteční v Kazachstánu od 13. do 15. září. Hlava katolické církve by tam měla pronést několik proslovů. Při té příležitosti by se mohl setkat s hlavou moskevského patriarchátu Kirillem, který by měl rovněž přicestovat do Astany. Vatikán ani Moskva ale zatím jejich schůzku oficálně nepotvrdily.

Oba náboženští vůdci měli na plánu setkání v červnu v Libanonu, které se ale neuskutečnilo. V květnovém rozhovoru pro deník Corriere della Sera papež kritizoval Kirillovu podporu ruské válce na Ukrajině. Podle agentury Reuters Kirill nadšeně podpořil ruské tažení proti Ukrajině, protože považuje západní země, které Kyjev podporují, za dekadentní. Papež František místo toho označil válku za nesmyslnou a krutou. V neděli, při návratu z cesty do Kanady, vyjádřil přání navštívit Kyjev.

Vatikán dnes také oznámil, že papež schválil blahořečení kněze Petra Pavla Orose, který vedl v letech 1944 až 1953 řeckokatolickou církvi v Mukačevu, který dnes patří Ukrajině. Kněz byl zabit v roce 1953 sovětskou policií v dnešní Zakarpatské oblasti.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 94)