Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Indická ministryně kritizovala Obamovy výzvy k větší ochraně muslimů v Indii

Ze světa / / ČTK / 27. června 2023 7:27
Indická ministryně kritizovala Obamovy výzvy k větší ochraně muslimů v Indii

Barack Obama
Autor: Wikipedia.org / Pete Souze / Wikimedia Commons

Dillí - Indická ministryně financí Nirmala Sítárámánová kritizovala výroky bývalého amerického prezidenta Baracka Obamy, podle nějž by měla vláda indického premiéra Naréndry Módího více chránit práva muslimské menšiny. Ministryně označila Obamova vyjádření za pokrytecká, napsala dnes agentura Reuters.

Během Módího návštěvy Spojených států minulý týden Obama řekl televizi CNN, že by při setkání Módího s šéfem Bílého domu Joem Bidenem bylo dobré nadnést otázku "ochrany muslimské menšiny ve většinově hinduistické Indii". Obama přitom prohlásil, že bez této ochrany je "velká pravděpodobnost, že se Indie začne v určitém okamžiku rozpadat".

Sítárámánová uvedla, že ji Obamovy výroky USA šokovaly. "Komentoval situaci indických muslimů... a přitom v době, kdy byl prezidentem, Spojené státy bombardovaly muslimské země od Sýrie po Jemen," řekla indická ministryně financí na nedělní tiskové konferenci. "Proč bychom měli poslouchat obvinění od takových lidí?", dodala.

Americké ministerstvo zahraničí již dříve vyjádřilo obavy ohledně zacházení s muslimy a příslušníky dalších náboženských menšin v Indii, které v současné době vládne Módího hinduisticko-nacionalistická Indická lidová strana (BJP). Biden po jednání s Módím uvedl, že s indickým premiérem mluvil také o otázce lidských práv a demokratických hodnot. Módí na tiskové konferenci s Bidenem jakoukoli diskriminaci menšin za své vlády v Indii popřel.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 121)