Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Na srpnové Světové dny mládeže v Lisabonu se chystá přes 3000 mladých Čechů

Domácí zpravodajství / / ČTK / 19. července 2023 21:47
Na srpnové Světové dny mládeže v Lisabonu se chystá přes 3000 mladých Čechů

Ilustrační foto
Autor: Člověk a víra / Tomáš Holeček

Praha - Více než 3000 mladých Čechů se v doprovodu devíti biskupů vypraví na Světové dny mládeže do Lisabonu, aby se tam v prvním srpnovém týdnu setkali s papežem Františkem a mladými věřícími z celého světa. V Portugalsku se zúčastní i takzvaných Dnů v diecézi, které mezinárodnímu setkání předchází a při kterých mají poutníci z jednotlivých států program v některé z portugalských diecézí. Čeští poutníci v době od 25. do 30. července navštíví diecézi Porto. V tiskové zprávě o tom dnes informovala Sekce pro mládež České biskupské konference (ČBK), která cestu českých věřících do Portugalska pořádá.

„Na letošní Světové dny mládeže se od nás chystá více než 3000 účastníků, což je v porovnání s potvrzenými poutníky ze Slovenska, kterých je přihlášeno přibližně 1500, velmi slušné číslo,“ uvedl ředitel Sekce pro mládež ČBK Roman Kubín. Věří tomu, že setkání s papežem a dalšími mladými katolíky z celého světa bude pro českou mládež „povzbuzením a inspirací pro skutečné prožívání jejich víry ve společnosti, která se pokládá za ateistickou“.

Světové dny mládeže vznikly v roce 1984 na Květnou neděli, když papež Jan Pavel II. pozval mládež ke vzájemnému setkání do Říma. Také další papežové v těchto setkáních pokračují. Účastníci se při pobytu v diecézích ubytovávají převážně v rodinách či místních školách, poznají tak zblízka život v dané zemi a navazují osobní kontakty.

Organizátoři české výpravy v tiskové zprávě doplnili, že papež František má přiletět do Lisabonu 2. srpna a 4. srpna večer se mladí věřící spolu s ním pomodlí křížovou cestu. Setkání vyvrcholí v sobotu 5. srpna noční vigilií a nedělní závěrečnou mší, kterou bude papež sloužit.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 123)