Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Ruský útok v den pravoslavného svátku zabil sedm lidí včetně dítěte. Město Černihiv vyhlásilo smutek

Ze světa / kir / ČTK / 21. srpna 2023 1:17
Ruský útok v den pravoslavného svátku zabil sedm lidí včetně dítěte. Město Černihiv vyhlásilo smutek

Ilustrační foto
Autor: cz.pinterest.com/

Kyjev/Moskva - Nejméně sedm mrtvých včetně šestileté dívky si vyžádal sobotní ruský raketový útok na severoukrajinský Černihiv, téměř 150 osob utrpělo zranění. Oznámily to podle ruskojazyčného serveru BBC úřady města.

Útok se navíc odehrál na jeden z pravoslavných svátků, který je na Ukrajině známý jako Jablečný svátek Spasitele. Podle tamního ministerstva vnitra se tak v okolí útoku nacházeli lidé, kteří šli z kostela s košíky posvěcených jablek.

 "Ruská raketa zasáhla v našem Černihivu přímo městské centrum. Náměstí, polytechnická univerzita, divadlo," napsal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj na sociální síti telegram. "Obyčejná sobota, kterou Rusko změnilo v den bolesti a ztrát. Jsou tam mrtví, jsou tam zranění," dodal. Podle ministra vnitra Ihora Klymenka je hospitalizovaných 25 lidí včetně dvanactileté dívky. Město vyhlásilo třídenní smutek.

V divadle v severoukrajinském městě se podle agentury Unian konala výstava výrobců bezpilotních letounů. V okamžiku dopadu rakety bylo na místě mnoho civilistů. Ukrajinské úřady z bezpečnostních důvodů předem nezveřejnily, kde přesně se událost uskuteční, a místo konání oznámily až čtyři hodiny před začátkem, píše Unian. 

Divadlo má zničenou střechu a výbuch poškodil také řadu oken blízkých budov a desítky aut v okolí. Část zraněných se podle Ukrinformu nacházela v blízkosti divadla, protože zrovna šla z nedalekého kostela.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 125)