Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
V Litomyšli mají novou sochu sv. Anežky České. Požehnal ji kardinál Duka

Domácí zpravodajství

V Litomyšli mají novou sochu sv. Anežky České. Požehnal ji kardinál Duka

Bihk.cz / 25. 6. 2015 17:21

V královéhradecké diecézi přibývá počinů, které lze nazvat „znameními víry“. Jedním z nich je nová socha sv. Anežky České v Litomyšli.

Domácí zpravodajství

Toufarovy ostatky budou uloženy v číhošťském kostele

ČTK / 25. 6. 2015 17:05

Toufarovy ostatky budou uloženy v číhošťském kostele Ostatky kněze Josefa Toufara, umučeného komunistickým režimem, budou v červenci uloženy pod kamennou desku uprostřed kostela v Číhošti na Havlíčkobrodsku. Ostatky spočinou v kovové schráně. Novinářům to dnes řekl autor návrhu hrobu a schránky pro páterovy ostatky Norbert Schmidt.

Ze světa

Vatikánský diplomat kritizoval "iracionální nevraživost" vůči uprchlíkům

ČTK / 24. 6. 2015 18:29

Vatikánský diplomat kritizoval Vatikán dnes kritizoval údajnou "iracionální nevraživost" vůči uprchlíkům. Podle vyslance Vatikánu při OSN arcibiskupa Silvana Tomasiho lidé často na "oběti násilí a porušování lidských práv pohlížejí, jako by si za svou situaci mohli sami".

Domácí zpravodajství

Křesťané se zastali muslimského studenta kvůli incidentu s aktivisty proti uprchlíkům

Vlastní zpráva / 24. 6. 2015 14:47

Křesťané se zastali muslimského studenta kvůli incidentu s aktivisty proti uprchlíkům 29. května došlo v Olomouci ke konfliktu mezi aktivisty spolku „Islám v ČR nechceme“, kteří zde sbírali podpisy pro svou petici proti uprchlickým kvótám, a několika zahraničními studenty. Iniciativa Za církev sociálnější vydala k incidentu prohlášení, ve kterém vyjadřila solidaritu zahraničnímu studentovi, který se v Olomouci slovně i symbolickou akcí postavil proti šíření nenávisti uskupením IvČRN. To z pohledu Iniciativy šíří nenávist a xenofobii.

Domácí zpravodajství

Výzkum ostatků prokázal, že patří umučenému knězi Toufarovi

ČTK / 24. 6. 2015 14:31

Výzkum ostatků prokázal, že patří umučenému knězi Toufarovi Výzkum tělesných ostatků vyzdvižených loni z hromadného hrobu na pražském hřbitově v Ďáblicích prokázal, že patří umučenému knězi Josefu Toufarovi. Podle postulátora kanonizačního procesu Tomáše Petráčka genetická expertiza potvrdila shodu odebraných vzorků, a lze tudíž považovat za prokázané, že kosterní pozůstatky Toufarovi patří. Na neděli 12. července je naplánován pohřeb v Číhošti na Havlíčkobrodsku, kde kněz působil, než byl nezákonně zatčen komunistickou Státní bezpečností (StB).

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024
Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 92)