Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Po Madurovi žádá papeže o pomoc s krizí ve Venezuele i Guaidó

Ze světa

Po Madurovi žádá papeže o pomoc s krizí ve Venezuele i Guaidó

ČTK / 8. 2. 2019 11:11

Opoziční vůdce a prozatímní prezident Venezuely Juan Guaidó včera v rozhovoru s italskou stanici Sky TG24 požádal papeže Františka, aby v současné krizi ve Venezuele sehrál roli zprostředkovatele. K podobnému kroku již dříve vyzval stávající prezident země Nicolás Maduro.

Ze světa

Trump opět vystoupil proti potratům, vysloužil si ovace

ČTK / 8. 2. 2019 10:59

Trump opět vystoupil proti potratům, vysloužil si ovace Americký prezident Donald Trump si včera na tradiční Národní modlitební snídani vysloužil za svá vyjádření proti potratům ovace ve stoje od náboženských vůdců, napsal americký list The Washington Post. Podle agentury AP si šéf Bílého domu takto snaží získat ještě větší podporu od konzervativních voličů před prezidentskými volbami v roce 2020, ve kterých bude usilovat o znovuzvolení.

Domácí zpravodajství

Staněk: agenda církví by měla zůstat na kultuře

ČTK / 7. 2. 2019 17:13

Staněk: agenda církví by měla zůstat na kultuře Vyplácení finanční náhrady a příspěvku na podporu činnosti církví by podle ministra kultury Antonína Staňka (ČSSD) mělo zůstat v gesci jeho úřadu. S nápadem převést agendu církví pod ministerstvo financí přišel předseda hnutí ANO Andrej Babiš při svém prvním pokusu o sestavování vlády. Převod zmiňuje také programové prohlášení současné vlády.

Ze světa

Ruský soud poslal na šest let za mříže dánského jehovistu

ČTK / 7. 2. 2019 17:15

Ruský soud poslal na šest let za mříže dánského jehovistu Ruský soud  poslal na šest let za mříže Dána Dennise Christiansena, který byl v Rusku zadržen jako první člen náboženské společnosti Svědci Jehovovi. Ta je v Rusku zakázaná jako extremistická organizace. Ještě před vynesením verdiktu Christiansen podle novinářů v soudní síni vykřikl, že doufá, že v Rusku budou respektovat právo na svobodu vyznání. 

Ze světa

Vatikán je ochotný sehrát ve Venezuele úlohu zprostředkovatele

ČTK / 6. 2. 2019 11:08

Vatikán je ochotný sehrát ve Venezuele úlohu zprostředkovatele Vatikán je ochotný sehrát ve Venezuele úlohu zprostředkovatele, pokud o to požádají obě strany. Nejprve však musejí být podniknuty předběžné kroky k jejich sblížení. Podle agentury Reuters to včera řekl papež František v letadle při návratu z návštěvy Spojených arabských emirátů.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)