Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Křesťanská starostka zachránila Vánoce v Betlémě

Ze světa

Křesťanská starostka zachránila Vánoce v Betlémě

radiovaticana.cz / 22. 12. 2015 10:48

Oslavy vánoc v místě Ježíšova narození měly být letos zrušeny. Palestinská vláda se totiž rozhodla zrušit veškeré veřejné oslavy na celém Západním břehu Jordánu. Oficiálním důvodem je intifáda trvající od října. Křesťané se proti restrikcím vzbouřili a oslavy Narození Páně v Betlémě nakonec budou, byť v omezené míře.

Domácí zpravodajství

Skončila první část procesu blahořečení obětí babického případu

Vlastní zpráva / 21. 12. 2015 9:40

Skončila první část procesu blahořečení obětí babického případu Pečeť biskupské kurie dnes v Brně symbolicky uzavřela první část procesu blahořečení kněžích Jana Buly a Václava Drboly. Tisícistránkový spis nyní čeká cesta do Říma v uzavřených schránkách. Druhá fáze beatifikace je v rukou Kongregace pro blahořečení a svatořečení v Římě.

Domácí zpravodajství

Duka dnes slouží Requiem za Václava Havla

apha.cz / 18. 12. 2015 13:25

Duka dnes slouží Requiem za Václava Havla Pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka OP bude dnes od 18.00 hodin v kostele sv. Anny – Pražská křižovatka sloužit již čtvrtou zádušní mši svatou za Václava Havla. Bohoslužbu pořádá Nadace Dagmar a Václava Havlových VIZE 97.

Ze světa

Vatikán schválil zázrak Matky Terezy, připravuje svatořečení

ČTK / 18. 12. 2015 9:12

Vatikán schválil zázrak Matky Terezy, připravuje svatořečení Papež František schválil zázrak přisuzovaný Matce Tereze a je připraven vydat dekret o jejím svatořečení. Proslulá katolická misionářka by podle vatikánského listu Avvenire mohla být 4. září příštího roku prohlášena za svatou.

Domácí zpravodajství

Konference připomene výročí České křesťanské akademie i koncilu

ČTK / 18. 12. 2015 9:10

Konference připomene výročí České křesťanské akademie i koncilu V Praze dnes začíná dvoudenní konference nazvaná Víra a společnost. Koná se u příležitosti 25. výročí vzniku České křesťanské akademie a 50. výročí zakončení druhého vatikánského koncilu, který položil základy k reformě katolické církve a jejímu otevření světu.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024
Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 96)