Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Kněz odsouzený za zneužívání se činu nedopustil, rozhodl soud

Domácí zpravodajství

Kněz odsouzený za zneužívání se činu nedopustil, rozhodl soud

ČTK / redakce / 13. 2. 2019 12:11

Jesenický okresní soud dnes zprostil v obnoveném řízení obžaloby ze zneužívání tehdy šestnáctiletého ministranta bývalého katolického kněze Adama Stanislava Kuszaje. Muž byl za tento čin v roce 2011 odsouzen k podmíněnému trestu. Soudce Miloš Kubíček dnes v rozsudku uvedl, že nebylo prokázáno, že se tento skutek stal. Kuszaj byl odsouzen neprávem na základě nevěrohodné výpovědi mladíka. Obnovu řízení soud povolil v listopadu 2016. Svou významnou roli v případu hrál revizní znalecký posudek.

Domácí zpravodajství

Zproštění muslima Sáňky v kauze knihy Základy tauhídu je definitivní

ČTK / 13. 2. 2019 9:03

Zproštění muslima Sáňky v kauze knihy Základy tauhídu je definitivní Zproštění bývalého předsedy pražské muslimské obce Vladimíra Sáňky v kauze šíření českého překladu knihy Základy tauhídu - Islámský koncept boha je definitivní. Podle justiční databáze InfoSoud zamítl Nejvyšší soud dovolání nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana, který se zproštěním nesouhlasil.

Ze světa

Delegace venezuelské opozice jednala se zástupci Vatikánu

ČTK / 12. 2. 2019 15:13

Delegace venezuelské opozice jednala se zástupci Vatikánu Delegace vůdce venezuelské opozice Juana Guaidóa se včera setkala se zástupci Vatikánu, informovala agentura AP. Papeže již dříve požádal stávající prezident Nicolás Maduro, aby v současné krizi ve Venezuele sehrál roli zprostředkovatele. O to samé ho následně žádal i předseda parlamentu Guaidó, který se prohlásil úřadujícím prezidentem.

Domácí zpravodajství

K výročí svatořečení Anežky České se uskuteční národní pouť do Říma

ČTK / 10. 2. 2019 14:29

K výročí svatořečení Anežky České se uskuteční národní pouť do Říma Ke 30. výročí kanonizace české patronky svaté Anežky České se uskuteční národní pouť do Říma. Svatořečení české přemyslovské princezny, řeholnice a významné osobnosti společenského života se v roce 1989 zúčastnilo 10.000 věřících z Československa a krajanů, žijících v exilu. Svatořečena byla 12. listopadu 1989 papežem Janem Pavlem II., v předvečer sametové revoluce v Československu.

Ze světa

Papež František navštíví v březnu Maroko. Sejde se s králem i uprchlíky a bude slavit eucharistii

ČTK / redakce / 10. 2. 2019 13:01

Papež František navštíví v březnu Maroko. Sejde se s králem i uprchlíky a bude slavit eucharistii Papež František se při své březnové návštěvě Maroka setká s uprchlíky a zavítá do institutu pro přípravu imámů. Oznámil to dnes Vatikán, který zveřejnil podrobnější program Františkovy marocké cesty. V Maroku bude papež 30. a 31. března a bude to v krátké době jeho druhá návštěva muslimské země. V únoru papež navštívil Spojené arabské emiráty.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)