Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Komunita Sanť Egidio organizuje pomoc lidem postiženým cyklonem na jihu Afriky

Domácí zpravodajství

Komunita Sanť Egidio organizuje pomoc lidem postiženým cyklonem na jihu Afriky

Vlastní zpráva / 2. 4. 2019 10:18

V noci na 15. března zasáhla cyklóna Idai pobřeží Mosambiku u města Beira. Přívalové deště, které zaplavily četná území na jihovýchodě Afriky, se přesunuly i do sousedního Zimbabwe a Malawi. V Mosambiku zemřelo více než 400 lidí, v Zimbabwe a Malawi přes 300. V Mosambiku i Malawi působí ve zdravotnických střediscích i Komunita Sant‘Egidio, která se jako jedna z prvních mobilizovala k okamžité pomoci.

Ze světa

Templetonovu cenu dostal Marcelo Gleiser, agnostik kritizující ateismus jako nevědecký

Vlastní zpráva / 1. 4. 2019 23:07

Templetonovu cenu dostal Marcelo Gleiser, agnostik kritizující ateismus jako nevědecký Brazilský astronom a fyzik Marcelo Gleiser se stal v polovině března prvním latinskoamerickým nositelem Templetonovy ceny. Ta je udílena za přínos na poli „pokroku ve výzkumu a objevech týkajících se duchovních skutečností“.

Domácí zpravodajství

V pražské arcidiecézi odvolali ze služby kněze kvůli zneužívání

ČTK / 31. 3. 2019 20:42

V pražské arcidiecézi odvolali ze služby kněze kvůli zneužívání Kardinál a pražský arcibiskup Dominik Duka v sobotu odvolal ze služby kněze podezřelého ze sexuálního zneužívání svinařského zastupitele Jiřího Kylara v době jeho dospívání. 

Ze světa

Papež František dorazil do Maroka, ocenil islám bez extremismu

ČTK / 30. 3. 2019 23:49

Papež František dorazil do Maroka, ocenil islám bez extremismu O náboženské toleranci a islámu bez radikálních projevů hovořil dnes papež František na úvod dvoudenní návštěvy Maroka, kterou chce mimo jiné posílit vazby mezi katolíky a muslimy. Před králem Muhammadem VI., který jej přivítal po příletu do metropole Rabatu, ocenil mimo jiné fakt, že se jeho zemi daří muslimské náboženství oprostit od extremismu. Informovaly o tom světové agentury.

Domácí zpravodajství

CVVM: Češi nejvíce důvěřují armádě a policii a nejméně politikům a církvím

ČTK / 29. 3. 2019 0:08

CVVM: Češi nejvíce důvěřují armádě a policii a nejméně politikům a církvím Češi nadále nejvíce důvěřují armádě a policii, a naopak nejméně církvím a politickým stranám. Vyplývá to z březnového průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění Akademie věd ČR (CVVM). Armádě a policii věří více než dvě třetiny lidí, zatímco církvím a politickým stranám jen asi čtvrtina. Od loňského března se důvěra příliš nezměnila.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)