Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Nigerijští biskupové žádají po masakru v kostele odstoupení prezidenta Buhariho

Domácí zpravodajství

Nigerijští biskupové žádají po masakru v kostele odstoupení prezidenta Buhariho

La Croix / 3. 5. 2018 9:38

V písemném prohlášení, které odeslali v pondělí 30. dubna do Bílého domu, vyzývají nigerijští biskupové prezidenta Muhammada Buhariho k demisi. V Nigérii nabírá zhoršující se vztah mezi zemědělci a rolníky už i náboženskou nótu. 24. dubna se v kostele odehrál masakr. V nigerijské historii se jedná o premiéru – katoličtí biskupové žádají prezidenta, aby opustil svůj post. 

Domácí zpravodajství

Duka slavil narozeniny v Polné. Při besedě ocenil postoje poslanců SPD ke sňatkům homosexuálů

ČTK, red. / 3. 5. 2018 8:58

Duka slavil narozeniny v Polné. Při besedě ocenil postoje poslanců SPD ke sňatkům homosexuálů Pražský arcibiskup Dominik Duka oslavil v neděli 75. narozeniny v Polné na Jihlavsku. V chrámu Nanebevzetí Panny Marie odsloužil liturgii a v Lidovém domě besedoval s veřejností. Duka při ní zavzpomínal na svoje dětství a hovořil také o církevních restitucích. "Jako církev jsme udělali chybu, že jsme mysleli jen na sebe. Nikdy jsme nepozvedli hlas, jak to bude se sedláky a živnostníky, kterým také všechno vzali," řekl Duka. Při dotazech na podporu tradiční rodiny zdůraznil, že při odmítání sňatků homosexuálů oceňuje postoje poslanců SPD.

Ze světa

Maltézští rytíři si zvolili na doživotí svého velmistra; po demisi předchozího

ČTK / 3. 5. 2018 8:43

Maltézští rytíři si zvolili na doživotí svého velmistra; po demisi předchozího

Ze světa

Bavorské nařízení o křížích na úřadech odmítá i mnichovský arcibiskup Marx

ČTK / 2. 5. 2018 10:51

Bavorské nařízení o křížích na úřadech odmítá i mnichovský arcibiskup Marx Nařízení bavorské vlády pověsit ke vchodům do všech zemských úřadů křesťanské kříže překvapivě nahněvalo zástupce katolické církve. Podle kardinála a mnichovského arcibiskupa Reinharda Marxe rozhodnutí politiků Křesťanskosociální unie (CSU) rozděluje a vyvolává neklid. Myšlenku, že by ve všech německých úřadech visely křesťanské kříže, odmítají i zhruba dvě třetiny obyvatel spolkové republiky.

Domácí zpravodajství

Před 15 lety zemřel katolický aktivista Augustin Navrátil

ČTK / 1. 5. 2018 12:52

Před 15 lety zemřel katolický aktivista Augustin Navrátil Známý katolický aktivista, disident a soukromý moravský zemědělec Augustin Navrátil zemřel před 15 lety, 2. května 2003. Proslul především jako autor petice „31 bodů“ o svobodě vyznání a úloze církve, kterou zformuloval na konci roku 1987 při zahájení Desetiletí duchovní obnovy a kterou podepsalo zhruba 600.000 občanů.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 123)