Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Provinciál dominikánů: Miloš Zeman si objektivně nezaslouží, aby mu upřímní křesťané dali svůj hlas

Domácí zpravodajství

Provinciál dominikánů: Miloš Zeman si objektivně nezaslouží, aby mu upřímní křesťané dali svůj hlas

Vlastní zpráva / 2. 1. 2018 21:05

Podle provinciála Řádu bratří kazatelů Benedikta Mohelníka současný prezident během pěti let svého mandátu ukázal, že pravdu nepokládá za skutečně důležitou, že spravedlnosti si neváží a že svobodu druhých nerespektuje. „Miloš Zeman jako prezident své spoluobčany k ušlechtilému jednání nevede, ale naopak svými vystoupeními základní občanské ctnosti zpochybňuje tím, že v lidech probouzí nízká hnutí a sobecké zájmy,“ píše Mohelník v textu k blížícím se prezidentským volbám, který byl zveřejněn na webu České dominikánské provincie. Vadí mu také, že Zeman znevažuje a špiní církev.

Domácí zpravodajství

Kostel moravského architekta patří mezi nejlepší světové novostavby roku 2017

Vlastní zpráva / 31. 12. 2017 16:46

Kostel moravského architekta patří mezi nejlepší světové novostavby roku 2017 Stavba kostela v Sazovicích na Zlínsku, od moravského architekta Marka Jana Štěpána z Atelieru Štěpán, skončila v TOP 10 výběrů renomovaného časopisu AZURE. „Chtěl jsem stavbu co nejvíce odhmotnit. Když se na ni podíváte, aby byla jako něco lehkého, abstraktního, jasného a přirozeného. Aby vypadala spíše jako z papíru, než z cihel", popisuje architekt své dílo.

Ze světa

V Mosulu se sloužila vánoční bohoslužba, poprvé po tříletém ovládání města džihádisty

La Croix, AFP, red. / 30. 12. 2017 11:11

V Mosulu se sloužila vánoční bohoslužba, poprvé po tříletém ovládání města džihádisty Na Štědrý den se kostel sv. Pavla v Mosulu poprvé od roku 2013 opět rozezněl koledami. Na Vánoce o rok později již město až do července letošního roku ovládal Daesh (Islamský stát). Uprostřed svíček, vánočních stromků a prostěradel zakrývajících okna, která jsou poničena po bojích a explozích, se sešli muslimové i křesťané, místní autority i vedoucí vojenských zařízení.

Ze světa

Útoky na křesťany u Káhiry si vyžádaly až deset mrtvých

ČTK, red. / 29. 12. 2017 17:36

Útoky na křesťany u Káhiry si vyžádaly až deset mrtvých Až deset lidí dnes zemřelo při dvou útocích na koptské křesťany v Káhiře. Dosud neidentifikovaný muž střílel u křesťanského obchodu a později před kostelem, kde zabil věřící i policistu. K masakru se zatím nikdo nepřihlásil, ale egyptská média již spekulují, že ho mají na svědomí islamisté.

Ze světa

V Litvě našli jednu největších sbírek dokumentů ze židovské historie

ČTK/AFP / 29. 12. 2017 12:31

V Litvě našli jednu největších sbírek dokumentů ze židovské historie Po celá desetiletí skrývala zpovědnice jednoho kostela ve Vilniusu své tajemství: dokumenty načrtávající bohaté panorama židovského života ve východní Evropě před holokaustem i po něm.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 122)