Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Francouzští protestanté si do svého čela zvolili ženu

Ze světa

Francouzští protestanté si do svého čela zvolili ženu

ČTK / 27. 5. 2017 17:55

Emmanuelle Seyboldtová dnes jako vůbec první žena stanula v čele Francouzské spojené protestantské církve (EPUdF), ta sdružuje luterskou a reformovanou (kalvinistickou) církev. Šestačtyřicetiletou farářku z Besançonu, vybral církevní synod, který se koná v Lille na severu Francie za účasti dvou stovek delegátů.

Ze světa

Papež František přijal na audienci prezidenta Trumpa

ČTK / 24. 5. 2017 12:28

Papež František přijal na audienci prezidenta Trumpa Papež František dnes ráno přijal ve vatikánském Apoštolském paláci k soukromé audienci amerického prezidenta Donalda Trumpa. Návštěva Vatikánu symbolicky uzavřela cestu prezidenta USA do středisek tří světových náboženství - muslimské Saúdské Arábie, židovského státu a vatikánského centra římských katolíků.

Ze světa

Papež označil útok v Manchesteru za barbarský, odsoudila ho i britská muslimská rada

ČTK / 23. 5. 2017 15:41

Papež označil útok v Manchesteru za barbarský, odsoudila ho i britská muslimská rada Papež František odsoudil noční teroristický útok v Manchesteru jako barbarský a obzvláštní smutek vyslovil nad tím, že oběťmi se stala řada dětí a mladých lidí. Rada muslimů v Británii útok označila za strašlivý a zločinný.

Ze světa

Berlín čekají dny evangelické církve i debata Obamy a Merkelové

Vlastní zpráva / 23. 5. 2017 10:42

Berlín čekají dny evangelické církve i debata Obamy a Merkelové Diskuze bývalého amerického prezidenta Baracka Obamy s německou kancléřkou Angelou Merkelovou bude nejspíš divácky nejpřitažlivější součástí dnů evangelické církve, které v Berlíně začnou ve středu. Organizátoři vedle ní ale připravili i dalších asi 2000 menších akcí, které by do neděle měly přilákat několik stovek tisíc lidí.

Domácí zpravodajství

V katedrále sv. Víta se dnes koná setkání křesťanů a židů. Akce vyvolává rozpory kvůli Jeruzalému

ČTK, Seznam.cz / 23. 5. 2017 6:52

V katedrále sv. Víta se dnes koná setkání křesťanů a židů. Akce vyvolává rozpory kvůli Jeruzalému Setkání křesťanů a židů pořádají dnes večer v katedrále sv. Víta na Pražském hradě křesťanské organizace a další spolky i zástupci Izraele. Setkání se koná u příležitosti Dne Jeruzaléma a má záštitu pražského arcibiskupa kardinála Dominika Duky.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)