Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
V Teheránu zavřeli na 550 restaurací, prý podporovaly zhýralost

Ze světa

V Teheránu zavřeli na 550 restaurací, prý podporovaly zhýralost

ČTK / 10. 6. 2019 11:12

Íránská policie provedla za poslední týden razie v restauracích a kavárnách v Teheránu a 547 podniků uzavřela, protože podle ní nedodržují principy islámu. Jedenáct lidí kvůli tomu policie zatkla. S odvoláním na místní média to uvedla televize Al-Džazíra.

Domácí zpravodajství

Počet svateb v ČR byl nejvyšší za posledních deset let. Každá desátá se koná v kostele

ČTK / 10. 6. 2019 11:13

Počet svateb v ČR byl nejvyšší za posledních deset let. Každá desátá se koná v kostele V České republice bylo loni uzavřeno 5470 církevních sňatků, což představuje desetinu ze všech sňatků a 15 procent ze sňatků svobodných. Tradičně bývá víc církevních svateb na Moravě. V nejzbožnějších regionech jihovýchodní Moravy se dlouhodobě až 80 procent sňatků svobodných uzavírá v kostele, naopak na severozápadě Čech v oblastech bývalých Sudet je podíl církevních sňatků kolem pěti procent.

Domácí zpravodajství

Poslanci dnes podali návrh Ústavnímu soudu na zrušení zdanění restitucí

ČTK / 6. 6. 2019 23:56

Poslanci dnes podali návrh Ústavnímu soudu na zrušení zdanění restitucí Poslanci dnes podají návrh Ústavnímu soudu (ÚS) na zrušení zdanění církevních restitucí. Podepsalo se pod něj 62 poslanců z klubů ODS, Pirátů, KDU-ČSL, TOP 09 a STAN. Žádají přednostní projednání. ÚS už v květnu obdržel také senátorský návrh proti zdanění finančních náhrad.

Domácí zpravodajství

Výstava představí Litomyšl jako centrum Jednoty bratrské

ČTK / 6. 6. 2019 23:57

Výstava představí Litomyšl jako centrum Jednoty bratrské Dnes byla zahájena v Regionálním muzeu v Litomyšli reprezentativní výstava In monte Oliveti, která představí Litomyšl jako významné kulturní a náboženské centrum v první polovině 16. století. Podstatnou úlohu ve městě tehdy hrála Jednota bratrská a její tiskárna "na hoře Olivetské", jež patří k nejstarším v českých zemích.

Domácí zpravodajství

V katedrále budou znít jazyky

ERC / 6. 6. 2019 13:28

V katedrále budou znít jazyky Ekumenická rada církví spolu s Pražským arcibiskupstvím pořádá v sobotu 8. června od 20.00 bohoslužbu v předvečer svátku Letnic „Ekumenická vigilie je tradičním setkání představitelů křesťanských církví v ČR, letos jsme ale poprvé přizvali i zástupce těch křesťanů, kteří slaví bohoslužbu v jiném jazyce, než v češtině,“ uvedl k akci generální sekretář Ekumenické rady církví Petr Jan Vinš

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 121)