Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
V Německu zahájili rok akcí připomínajících začátek reformace

Ze světa

V Německu zahájili rok akcí připomínajících začátek reformace

ČTK / 1. 11. 2016 10:15

Evangelická církev v Německu včera slavnostně zahájila rok, během něhož si bude připomínat 500. výročí začátku reformace. Informovala o tom agentura DPA. Slavnostní bohoslužby se dnes konaly kromě hlavního města například i v polabském Wittenbergu, kde působil teolog a reformátor Martin Luther.

Ze světa

Papež František dnes přijíždí do Švédska, spolu s luterány bude slavit bohoslužby

ČTK, red. / 31. 10. 2016 11:09

Papež František dnes přijíždí do Švédska, spolu s luterány bude slavit bohoslužby Papež František dnes přijede na dvoudenní návštěvu Švédska, do země zavítá u příležitosti začátku oslav 500 let reformace. Na programu má mimo jiné setkání se švédským premiérem a členy královské rodiny. Ve městě Lund pak odslouží společnou katolicko-luteránskou bohoslužbu.

Domácí zpravodajství

Část poslanců chce uzákonit podmínky pro zahraniční kazatele

ČTK / 30. 10. 2016 0:06

Část poslanců chce uzákonit podmínky pro zahraniční kazatele Zahraniční duchovní a kazatelé by měli před veřejnými vystoupeními v Česku podstoupit školení o českém právním a kulturním prostředí na ministerstvu kultury. Následně by podepisovali čestné prohlášení, že české normy nebudou porušovat.

Domácí zpravodajství

Prezident Miloš Zeman udělil státní vyznamenání kardinálu Dukovi

Vlastní zpráva / 28. 10. 2016 20:32

Prezident Miloš Zeman udělil státní vyznamenání kardinálu Dukovi Přezident Miloš Zeman letos propůjčil Řád Bílého lva občanské skupiny pražskému arcibiskupovi Domikovi Dukovi. Zeman v úvodním projevu na slavnostním večeru ve Vladislavském sálu Pražského hradu uvedl, že navazuje na tradici vyznamenávání českých kardinálů a je rád, že v této tradici může pokračovat.

Ze světa

Papež vyzval k přijímaní pocestných, do Říma přiletěli uprchlíci z Aleppa a dalších obléhaných měst

cirkev.cz, sant´egidio, red. / 28. 10. 2016 16:37

Papež vyzval k přijímaní pocestných, do Říma přiletěli uprchlíci z Aleppa a dalších obléhaných měst Pravidelnou středeční generální audienci věnoval papež František dvěma skutkům milosrdenství: přijímat pocestné a odívat nahé. Římský biskup vyzval k přijímání těch, kdo prchají před válkami nebo nelidskými podmínkami. V Říme také tento týden přivítali 128 uprchlíků ze Sýrie, kteří mohli odejít do bezpečí skrze humanitární koridory ze syrského Aleppa, Homsu a Hasakahy. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
4%
 
(Počet hlasů celkem: 134)