Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež otevřel cestu k blahořečení polského kardinála Wyszyńského

Ze světa

Papež otevřel cestu k blahořečení polského kardinála Wyszyńského

ČTK / 4. 10. 2019 22:31

Papež František uznal zázrak připisovaný někdejšímu polskému kardinálovi Stefanu Wyszyńskému, čímž otevřel cestu k blahořečení tohoto duchovního. Včera o tom informoval Vatikán. Kdy a kde se přesně církevní obřad spojený s beatifikací bude konat, zatím není jasné. Poláci si Wyszyńského velmi váží především za jeho postoje za komunistického režimu.

Domácí zpravodajství

Ústavní soud 15. října oznámí, jak rozhodl o zdanění církevních restitucí

ČTK / 4. 10. 2019 12:39

Ústavní soud 15. října oznámí, jak rozhodl o zdanění církevních restitucí Ústavní soud 15. října oznámí, jak rozhodl o návrhu na zrušení daně uvalené na finanční náhrady v církevních restitucích. Soudce zpravodaj Jaromír Jirsa svolal veřejné vyhlášení nálezu. Veřejné jednání s dokazováním se tedy konat nebude.

Domácí zpravodajství

Zádušní liturgie za Karla Gotta se v katedrále uskuteční 12. října. V ten bude i státní smutek

ČTK, red. / 4. 10. 2019 12:22

Zádušní liturgie za Karla Gotta se v katedrále uskuteční 12. října. V ten bude i státní smutek Vláda vyhlásí na sobotu 12. října státní smutek v souvislosti s úmrtím zpěváka Karla Gotta. V ten den se bude konat oficiální pohřeb se státními poctami, včetně zádušní mše v chrámu svatého Víta na Pražském hradě. Liturgii za Karla Gotta ve svatovítské katedrále bude sloužit kardinál Dominik Duka. Katolický kněz Tomáš Petráček nicméně rozhodnutí uskutečnit pohřeb se státními poctami, i s aktivní rolí církve, nepovažuje za štastné 

Domácí zpravodajství

Babiš navrhl státní pohřeb v katedrále za Gotta. Naposledy se stát loučil s Havlem

ČTK, red. / 2. 10. 2019 16:40

Babiš navrhl státní pohřeb v katedrále za Gotta. Naposledy se stát loučil s Havlem Premiér Andrej Babiš (ANO) navrhne dnes vládě, aby se uskutečnil Gottův státní pohřeb v pražské katedrále sv. Víta. Tu spravuje společně církev a stát a konal se v ní státní pohřeb naposledy za bývalého prezidenta Václava Havla. Objevují se ale již i hlasy, že se jedná o populismus.

Domácí zpravodajství

Biskup Radkovský oslaví osmdesátiny

ČTK / 2. 10. 2019 9:58

Biskup Radkovský oslaví osmdesátiny Emeritní biskup František Radkovský, který se narodil 3. října 1939, stál 23 let v čele plzeňské diecéze. V současné době je prezidentem Diecézní charity v Plzni a působí na farnosti v Karlových Varech.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
4%
 
(Počet hlasů celkem: 129)