Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Ministr zahraničí Petříček ocenil pomoc Číny českým Židům

Domácí zpravodajství

Ministr zahraničí Petříček ocenil pomoc Číny českým Židům

ČTK / 5. 11. 2018 11:17

Ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček se v neděli v Šanghaji zúčastnil slavnostního odhalení plakety připomínající pomoc Číny českým Židům, kteří prchali před nacismem. V souvislosti s tím ocenil, že Evropa od konce druhé světové války zažívá období míru, demokracie a respektu k lidským právům. Petříček po nástupu do funkce zdůraznil, že v oblasti diplomacie chce obecně klást důraz na lidská práva.

Ze světa

Advokát Asii Bibi utekl z Pákistánu, bál se o život. Bibiová naopak nebude smět opustit zemi

ČTK / 3. 11. 2018 19:52

Advokát Asii Bibi utekl z Pákistánu, bál se o život.  Bibiová naopak nebude smět opustit zemi Právní zástupce křesťanky Asii Bibiové, která byla před osmi lety odsouzena k trestu smrti za urážku islámského proroka Mohameda a nyní zproštěna viny, uprchl z Pákistánu v obavách o svůj život. Saif Mulúk agentuře AFP sdělil, že musel odejít, aby mohl Bibiovou dále zastupovat.

Domácí zpravodajství

Lidé o Dušičkách vzpomínají na zemřelé. Pětina z pohřbů jsou církevní obřady, víc jich je na Moravě

ČTK / 3. 11. 2018 0:22

Lidé o Dušičkách vzpomínají na zemřelé. Pětina z pohřbů jsou církevní obřady, víc jich je na Moravě Lidé si dnes připomněli Památku zesnulých. O svátku lidově nazývaném Dušičky lidé vzpomínají na své blízké, navštěvují hroby zemřelých, pokládají na ně květiny a zapalují svíčky jako symbol života. Přibližně pětina obřadů, jimiž se pozůstalí loučí se zemřelým, jsou dnes církevní pohřby. Většinou se konají v kostele. 

Ze světa

Propuštění pákistánské křesťanky Asia Bibi bylo pozdrženo

ČTK / 2. 11. 2018 22:14

Propuštění pákistánské křesťanky Asia Bibi bylo pozdrženo Propuštění křesťanky Asii Bibiové, původně odsouzené v Pákistánu k trestu smrti za rouhačství, bylo podle agentury AP pozdrženo. Ženu po osmi letech zprostil nejvyšší soud tento týden viny, což vyvolalo demonstrace radikálních muslimů po celé zemi. Ti požadují, aby byla žena veřejně oběšena.

Ze světa

Útok na autobus s křesťany v Egyptě má nejméně sedm mrtvých

ČTK / 2. 11. 2018 22:09

Útok na autobus s křesťany v Egyptě má nejméně sedm mrtvých Nejméně sedm mrtvých a 14 zraněných si vyžádal útok na autobus s příslušníky egyptské křesťanské menšiny u koptského kláštera v Egyptě. S odvoláním na arcibiskupa Mínjá o tom informovala agentura Reuters. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 120)