Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
V Německu byl blahořečen v českých zemích narozený kněz Unzeitig

Ze světa

V Německu byl blahořečen v českých zemích narozený kněz Unzeitig

ČTK / 26. 9. 2016 9:10

V bavorském Würzburgu byl dnes blahořečen katolický kněz Engelmar Unzeitig, který se narodil v českých zemích a který zahynul na konci druhé světové války v nacistickém koncentračním táboře Dachau. Blahořečení se zúčastnili rovněž český ministr kultury Daniel Herman nebo českobudějovický biskup Vlastimil Kročil.

Domácí zpravodajství

Úsvit neuspěl u vlády se zpřísněním podmínek pro církve a náboženské společnosti

ČTK / 23. 9. 2016 10:55

Úsvit neuspěl u vlády se zpřísněním podmínek pro církve a náboženské společnosti Vláda opětovně nepodpořila návrh Úsvitu na přísnění podmínek pro přiznávání takzvaných zvláštních práv církvím. K poslanecké předloze schválila podle výsledků jednání kabinetu negativní stanovisko. Podklady pro ministry jako důvod zmiňovaly pochyby o souladu návrhu s ústavním pořádkem.

Domácí zpravodajství

Veřejně zazní jména kněží umučených za války

ČTK / 22. 9. 2016 22:33

Veřejně zazní jména kněží umučených za války V době kolem svátku sv. Václava se budou v kostelích, na veřejných prostranstvích i dalších místech opět číst jména kněží, kteří zahynuli nebo byli vězněni za druhé světové války. Loni, kdy projekt Naši pastýři 1938-1945 u příležitosti 70. výročí konce války začal, se tak stalo na stovce míst v celé zemi. Seznam více než tří stovek osob není konečný a organizátoři se obracejí i na veřejnost, aby případná další jména kněží doplnila.

Ze světa

Řecká pravoslavná církev kritizuje liberalizaci výuky náboženství

ČTK / 21. 9. 2016 23:48

Řecká pravoslavná církev kritizuje liberalizaci výuky náboženství Pravoslavná církev se zahájením nového školního roku ostře kritizovala změny ve vyučování náboženství na řeckých základních a středních školách. Děti se již neučí jen o této větvi křesťanství, které vyznává většina obyvatel země, ale i o ostatních náboženstvích, zejména židovském a islámském.

Ze světa

Zeman se účastní zasedání OSN, znovu zve papeže do ČR

ČTK, cirkev.cz / 21. 9. 2016 23:43

Zeman se účastní zasedání OSN, znovu zve papeže do ČR Ve Spojených státech  začala všeobecná rozprava 71. zasedání Valného shromáždění OSN, Českou republiku zde bude reprezentovat Miloš Zeman mimo jiné také svým středečním projevem zaměřeným na boj s terorismem. Ještě před zahájením rozpravy Zeman zopakoval prostřednictvím kardinála Pietra Parolina, šéfa vatikánské diplomacie, svoje pozvání římského biskupa do České republiky.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 123)