Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
ČBK: Věřící pacienti mají na návštěvu duchovního ústavní právo

Domácí zpravodajství

ČBK: Věřící pacienti mají na návštěvu duchovního ústavní právo

ČTK / 19. 3. 2020 18:23

Návštěvy duchovních ve zdravotnickém zařízení jsou podle České biskupské konference (ČBK) možné i v situaci, kdy platí četná omezení pro volný pohyb osob. Nepředstavují privilegium církve, ale uplatňuje se jimi ústavní právo pacienta na svobodu náboženského vyznání. V případě ohrožení života nebo vážného ohrožení zdraví nelze pacientovi tuto službu odepřít. 

Domácí zpravodajství

Aplikace pomáhá koordinovat komunikaci dobrovolníků a lokálních organizací, i díky teologům

Vlastní zpráva / 18. 3. 2020 9:56

Aplikace pomáhá koordinovat komunikaci dobrovolníků a lokálních organizací, i díky teologům Zaměstnanci firmy Applifting založili iniciativu Pomůžeme.si. Ta propojuje dobrovolníky a organizace pomáhající lidem, kteří jsou v důsledku současné pandemie nuceni zůstat v karanténě a nemají možnost si nakoupit, vyvenčit psa, případně jsou jako zdravotníci povoláni do služby, a proto se pak vzhledem k uzavření škol nemá kdo postarat o jejich děti.

Ze světa

Rabín vyzval věřící, aby nelíbali jeruzalémskou Zeď nářků

ČTK / 17. 3. 2020 13:56

Rabín vyzval věřící, aby nelíbali jeruzalémskou Zeď nářků Jeruzalémský rabín  ve snaze omezit šíření nového koronaviru v Izraeli vyzval židy, aby nelíbali kameny Zdi nářků. Informovala o tom agentura Reuters. Židé mezi kameny ve Zdi nářků dávají ruličky papíru s přáními a modlitbami. 

Ze světa

Papež František se pomodlil u kříže, jež dle pověstí ukončil mor

ČTK / 17. 3. 2020 14:20

Papež František se pomodlil u kříže, jež dle pověstí ukončil mor Papež František se za konec pandemie koronaviru modlil před křížem, o němž se tvrdí, že v roce 1522 zachránil Římany před morem. Do liduprázdných ulic hlavního italského města vyšel v neděli i přes přísná opatření italských úřadů, které nedoporučují vycházet ven.

Domácí zpravodajství

Biskupové schvalují zákazy proti šíření viru, kněží mají být k dispozici

ČTK / 17. 3. 2020 14:16

Biskupové schvalují zákazy proti šíření viru, kněží mají být k dispozici Uvalení karantény na celou zemi je podle prvního místopředsedy České biskupské konference Jana Graubnera rozumným opatřením. Je třeba ho respektovat a omezení pohybu dodržovat, uvedl v  prohlášení české katolické církve.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 123)