Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Pražští muslimové i Dominik Duka odsoudili útok v Nice

Ze světa

Pražští muslimové i Dominik Duka odsoudili útok v Nice

ČTK / 15. 7. 2016 16:56

Pražští muslimové odsoudili čtvrteční útok ve francouzském městě Nice, při kterém zahynulo 84 lidí. Na svém webu to dnes oznámila Islámská nadace v Praze. Terorismus je podle nadace namířen proti celému lidstvu.

Domácí zpravodajství

Zájem o stará náboženství v ČR vzrůstá, je ale menší než v Evropě

ČTK / 15. 7. 2016 16:51

Zájem o stará náboženství v ČR vzrůstá, je ale menší než v Evropě K prastarým náboženstvím, jako třeba Keltů, Slovanů nebo Germánů, se Češi hlásí mnohem méně než v jiných evropských zemích. Zájem o staré tradice a jejich obnovu ale v poslední době v ČR vzrůstá, shodli se odborníci na tiskové konferenci na Akademii věd ČR před zahájením Evropského kongresu etnických náboženství (ECER).

Domácí zpravodajství

Katolické charismatické konference se zúčastnilo přes 7 tisíc lidí

red. / 13. 7. 2016 17:47

Katolické charismatické konference se zúčastnilo přes 7 tisíc lidí V neděli 10. července se v zaplněném pavilonu F brněnského výstaviště uzavřel další ročník katolické charismatické konference. Zúčastnilo se jí 7 453 registrovaných účastníků, z toho1 450 dětí.

Ze světa

Ruské úřady obvinily moskevského imáma ze schvalování terorismu

ČTK / 13. 7. 2016 15:31

Ruské úřady obvinily moskevského imáma ze schvalování terorismu Ruské úřady zatkly imáma jedné z moskevských mešit a obvinily jej ze schvalování terorismu. Duchovnímu hrozí až pět let vězení, uvedla včera ruská média. V Moskvě se v minulosti odehrálo několik sebevražedných atentátů, které si vyžádaly desítky obětí na životech.

Domácí zpravodajství

Kapucíni stáhli žalobu na kraj kvůli klášteru v Opočně

ČTK / 13. 7. 2016 15:19

Kapucíni stáhli žalobu na kraj kvůli klášteru v Opočně Řád kapucínů stáhl žalobu na Královéhradecký kraj, ve které usiloval o klášter v Opočně na Rychnovsku. Učinil tak na základě doporučení biskupů, kteří o stažení církevních žalob na kraje rozhodli minulý týden ve Velehradě. Klášter patří kraji, řád však chtěl, aby byl jako vlastník určen stát.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024
Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 128)