Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Zemřel evangelický farář a disident Jan Šimsa

Domácí zpravodajství

Zemřel evangelický farář a disident Jan Šimsa

Vlastní zpráva / 7. 4. 2016 9:14

V úterý 5. dubna zemřel ve věku 86 let doma v rodinném kruhu evangelický farář a bývalý disident - signatář Charty 77 Jan Šimsa. Šimsa naposledy působil na faře v Prosetíně, roku 1991 obdržel od prezidenta Václava Havla Řád T. G. Masaryka za zásluhy o rozvoj demokracie, humanity a lidských práv.

Ze světa

Papež návštíví 16. dubna ostrov Lesbos, chce tak vyjádřit solidaritu s migranty

ČTK / 5. 4. 2016 19:36

Papež návštíví 16. dubna ostrov Lesbos, chce tak vyjádřit solidaritu s migranty Papež František si přeje navštívit Řecko, aby tak upozornil na svízelnou situaci, v níž se v této zemi nacházejí tisíce migrantů prchajících před konflikty. Papež navštíví ostrov Lesbos 16. dubna. Svou návštěvou chce upozornit na svízelnou situaci, v níž se v Řecku nachází na 53 000 běženců. Pomoc uprchlíkům je jednou z priorit Františkova pontifikátu.

Ze světa

Lidé ve Varšavě demonstrovali proti přísnějšímu zákazu potratů

ČTK / 3. 4. 2016 21:18

Lidé ve Varšavě demonstrovali proti přísnějšímu zákazu potratů Tisíce lidí, převážně žen, dnes demonstrovalo ve Varšavě před sídlem parlamentu proti návrhu zákona o dalším zpřísnění zákazu potratů. Návrh předložily katolické a další organizace proti potratům, které jsou názorově blízké vládní straně Právo a spravedlnost (PiS). Předseda PiS Jaroslaw Kaczyński a premiérka Beata Szydlová téměř úplný zákaz potratů již veřejně podpořili.

Domácí zpravodajství

Duka: Církve by se obrátily na ÚS, kdyby prošlo zdanění náhrad

ČTK / 3. 4. 2016 17:27

Duka: Církve by se obrátily na ÚS, kdyby prošlo zdanění náhrad Pražský arcibiskup Dominik Duka v souvislosti s návrhem KSČM na zdanění náhrad za majetek nevydaný v církevních restitucích hovoří o skryté perzekuci církve ze strany některých politiků.

Domácí zpravodajství

Centrem Prahy dnes prošli odpůrci potratů

ČTK / 2. 4. 2016 21:59

Centrem Prahy dnes prošli odpůrci potratů Přes 4000 odpůrců potratů prošlo centrem Prahy podle organizátorů akce Národní pochod pro život. Policie své odhady počtu účastníků nechtěla z taktických důvodů uvádět. Loni bylo v Česku uměle ukončeno téměř 21.000 těhotenství. Akce se konala pošestnácté.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 97)