Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Centrem Prahy prošly dvě stovky podporovatelů tradičních rodin

Domácí zpravodajství

Centrem Prahy prošly dvě stovky podporovatelů tradičních rodin

ČTK / 6. 8. 2018 6:44

Zhruba dvě stovky lidí včetně několika politiků se v sobotu v průvodu prošly centrem Prahy, aby podpořily tradiční pojetí rodiny - tedy manželství muže a ženy. Akce se v minulých letech konala souběžně s průvodem festivalu Prague Pride. Letošní pochod uspořádali organizátoři z Aliance pro rodinu o týden dříve.

Ze světa

Vatikán oznámil změnu náhledu na trest smrti, je nepřípustný

ČTK / 2. 8. 2018 13:38

Vatikán oznámil změnu náhledu na trest smrti, je nepřípustný Římskokatolická církev dnes formálně oznámila změnu svého náhledu na trest smrti, považuje ho za nepřípustný za jakýchkoli okolností. Jak Vatikán oznámil, nový postoj k hrdelnímu trestu odráží názor papeže Františka, který trest smrti naprosto odmítá. Dosavadní katechismus přitom trest smrti povoloval ve výjimečných případech.

Ze světa

Před 75 lety vypuklo v táboře smrti Treblince povstání

ČTK / 2. 8. 2018 13:27

Před 75 lety vypuklo v táboře smrti Treblince povstání Před 70 lety, 2. srpna 1943, začalo povstání v nacistickém vyhlazovacím táboře Treblinka na východě dnešního Polska. Vězni z obslužného tábora, kteří se vzbouřili, zapálili domy a pobili několik strážných, utéci a přežít do konce války se ale podařilo jen několika desítkám z nich. Byl mezi nimi i český Žid Richard Glazar, autor knihy Treblinka - slovo jak z dětské říkanky.    

Ze světa

Chlapci z thajské jeskyně se stali buddhistickými novici

ČTK / 6. 8. 2018 0:03

Chlapci z thajské jeskyně se stali buddhistickými novici Jedenáct chlapců a jejich fotbalový trenér, kteří byli v červenci zachránění ze zaplavené jeskyně, prožili devět dní v buddhistickém chrámu ve městě Čchíengráj poté, co se z nich v rámci slavnostní ceremonie stali buddhističtí novici a z trenéra mnich.

Ze světa

Procesí v Kyjevě znovu připomnělo rozdělení pravoslavných na Ukrajině

ČTK / 6. 8. 2018 0:06

Procesí v Kyjevě znovu připomnělo rozdělení pravoslavných na Ukrajině Desítky tisíc věřících se v centru Kyjeva zúčastnilo procesí, uspořádaného ukrajinskou pravoslavnou církví podřízenou moskevskému patriarchátu k 1030. výročí pokřtění Kyjevské Rusi. K tomuto dávnému státu se hlásí jak současná Ukrajina, tak Rusko. Procesí provázela silná bezpečnostní opatření, odehrálo se totiž na pozadí silného napětí mezi oběma státy, které se dotýká i církví.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 123)