Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet

Domácí zpravodajství

CVVM: Češi nejvíce věří armádě, nejméně církvím

ČTK / 4. 10. 2013 14:24

Armádě a policii lidé mezi vybranými společenskými institucemi v současné době věří nejvíce. Důvěra v ně je dokonce na nejvyšší úrovni od roku 1993. Naopak historicky nejnižší důvěře se těší média a úplně nejméně Češi důvěřují církvím.

Domácí zpravodajství

Před pěti lety byl Jan Baxant jmenován novým biskupem litoměřickým

Dltm.cz / 4. 10. 2013 14:19

Před pěti lety byl Jan Baxant jmenován novým biskupem litoměřickým Dnes  je to právě pět let, kdy bylo oznámeno jmenování Mons. Jana Baxanta novým diecézním biskupem v Litoměřicích.

Ze světa

Papež zavítal do Assisi, rodiště svatého Františka - AKTUALIZOVÁNO

ČTK / 4. 10. 2013 11:07

Papež zavítal do Assisi, rodiště svatého Františka - AKTUALIZOVÁNO Papež František dnes ráno přijel do Assisi, aby tam zdůraznil svou představu skromné a solidární církve. Už se setkal s postiženými dětmi i dospělými. Městečko ve střední Itálii je rodištěm i místem posledního odpočinku svatého Františka z Assisi, po kterém má papež jméno a jehož vzorem následování Krista v chudobě se snaží řídit.

Domácí zpravodajství

Státní pozemkový úřad zatím vrátil církvím sedm pozemků a jednu stavbu

ČTK / 3. 10. 2013 18:25

Státní pozemkový úřad zatím vrátil církvím sedm pozemků a jednu stavbu Státní pozemkový úřad (SPÚ) vydal v rámci církevních restitucí do konce září sedm pozemků a jednu stavbu. Na tiskové konferenci to dnes uvedl ministr zemědělství Miroslav Toman. Úřad s církvemi a náboženskými společnostmi ke stejnému datu uzavřel 17 dohod o vydání celkem 59 pozemků a tří staveb. 

Domácí zpravodajství

Češi a Němci se společně modlili za usmíření válečných křivd

ČTK / 3. 10. 2013 18:20

Několik desítek věřících z Čech a Německa se dnes sešlo ve Františkových Lázních a Chebu na ekumenické bohoslužbě Smíření. Připomněla 75 let od dne, kdy na Chebsku přijel Adolf Hitler při obsazování českého pohraničí nacistickou armádou v roce 1938. Bohoslužba má přispět k porozumění a odpuštění křivd, které se staly kvůli druhé světové válce na obou stranách hranice, řekl ČTK spolupořadatel bohuslužby a chebský katolický farář Petr Hruška.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024
Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 128)