Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
V Berlíně zemřelo dvanáct lidí při útoku s kamionem. V úterý bude v blízkém kostele bohoslužba

Ze světa

V Berlíně zemřelo dvanáct lidí při útoku s kamionem. V úterý bude v blízkém kostele bohoslužba

Vlastní zpráva / 20. 12. 2016 0:09

Na vánočním trhu na náměstí Breitscheidplatz v Berlíně, v blízkosti známého "skleněného" kostela císaře Viléma, najel v pondělí večer do davu nákladní vůz. Policie potvrdila smrt nejméně devíti lidí, do rána vzrostl počet obětí na dvanáct, dalších padesát osob je zraněno. Řidič najel do lidí zřejmě úmyslně, jak potvrzují očití svědci. Policie ho již zatkla ale podle posledních zpráv, má vážné pochybosti, zda se jedná o skutečného pachatele. Zástupce berlínské radnice uvedl pro ČT 24, že v úterý večer od 18. hodin se v kostele bude konat bohoslužba za oběti útoku.

Domácí zpravodajství

Zeman opět pozval papeže Františka na návštěvu Česka, ocenil ho jako nositele humanismu

ČTK / 19. 12. 2016 10:41

Zeman opět pozval papeže Františka na návštěvu Česka, ocenil ho jako nositele humanismu Prezident Miloš Zeman znovu pozval papeže Františka na návštěvu Česka. Učinil tak v rámci blahopřejného telegramu, který poslal papeži k jeho sobotním 80. narozeninám.

Ze světa

Ve věku 102 let zemřela nizozemská teoložka Hebe Kohlbrugge. Za totality pomáhala i v Československu

e-cirkev.cz / 18. 12. 2016 17:54

Ve věku 102 let zemřela nizozemská teoložka Hebe Kohlbrugge. Za totality pomáhala i v Československu V noci na 13. prosince zemřela nizozemská reformovaná teoložka a členka odboje za druhé světové války Hebe Kohlbrugge. Odešla po krátkém pobytu v nemocnici v tichosti a míru. Pohřeb se uskuteční 21. 12. v 11:00 v nizozemském Zeistu. Hebe Kohlbrugge se narodila 8. srpna 1914 v Utrechtu. V době druhé světové války byla vězněna v koncentračních táborech, za totality pašovala na východ (i do tehdejšího Československa) teologickou literaturu nebo pomáhala zprostředkovat zahraničním studentům pobyt na nizozemských školách.

Domácí zpravodajství

Pravdu a lásku měl Havel od Ježíše, řekl Duka při zádušní mši

Praha / 18. 12. 2016 12:51

Pravdu a lásku měl Havel od Ježíše, řekl Duka při zádušní mši Pět let od úmrtí bývalého prezidenta Václava Havla připomněla dnes dopoledne, o čtvrté adventní neděli, v katedrále svatého Víta na Pražském hradě zádušní mše. Sloužil ji pražský arcibiskup a kardinál Dominik Duka. "Láska a pravda zvítězí nad lží a nenávistí, to není fráze. To jsou slova, která převzal z Ježíšova poselství," řekl v kázání arcibiskup pražský.

Ze světa

Papež František by si přál klidné, plodné, zasvěcené víře a také veselé stáří, je mu 80 let

Vlastní zpráva / 17. 12. 2016 16:51

Papež František by si přál klidné, plodné, zasvěcené víře a také veselé stáří, je mu 80 let Papež František by si přál, aby jeho stáří bylo "klidné, plodné, zasvěcené víře a také veselé". Papež toto přání vyslovil při dnešní liturgii, kterou sloužil v přítomnosti kardinálů u příležitosti svých 80. narozenin. "Stáří je slovo, které se zdá ošklivé a které vyvolává strach. Ale je to žízeň po moudrosti. Stáří je poklidné, zasvěcené víře a je plodné. Modlete se, aby i to moje bylo takové a rovněž veselé," požádal papež na konci bohoslužby.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

22. 5. 2012 2:00

Děkujeme Vám za podporu Magazínu ChristNet.cz

1. 4. 2016 19:23

Sjednocená protestantská církev v Holandsku ztratí asi padesát sborů

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 123)