Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež František v úterý odletí na návštěvu Thajska a Japonska

Ze světa

Papež František v úterý odletí na návštěvu Thajska a Japonska

ČTK / 18. 11. 2019 19:37

Papež František odletí v úterý večer na návštěvu Thajska a Japonska, kde chce podpořit celosvětové jaderné odzbrojení a povzbudit katolické menšiny, které v každé z těchto asijských zemí představují méně než jedno procento populace. V Japonsku kromě Tokia zavítá i do měst Hirošima a Nagasaki, která se na konci druhé světové války stala terčem jaderných útoků.

Domácí zpravodajství

Bohoslužba ve svatovítském chrámu připomněla svatořečení Anežky

ČTK / 16. 11. 2019 22:25

Bohoslužba ve svatovítském chrámu připomněla svatořečení Anežky Třicáté výročí svatořečení Anežky České a listopadových událostí roku 1989 si dnes dopoledne v katedrále svatého Víta na Pražském hradě připomněli účastníci slavnostní bohoslužby. Liturgii předsedal Stanislaw kardinál Dziwisz.

Domácí zpravodajství

Ekumenické nešpory připomněly 399. výročí bitvy na Bílé hoře

ERC, red. / 14. 11. 2019 10:19

Ekumenické nešpory připomněly 399. výročí bitvy na Bílé hoře Ekumenické nešpory ke vzpomínce na oběti bitvy na Bílé Hoře se uskutečnily v neděli 10. listopadu v bělohorském kostele Panny Marie Vítězn. Nešpory společně provázeli Tomáš Holub, biskup plzeňský a předseda rady ČBK pro ekumenismus, Daniel Ženatý, synodní senior Českobratrské církve evangelické a předseda Ekumenické rady církví (ERC) a benediktinská řádová sestra Stanislava Francesca Šimuniová z místní řádové komunity.

Ze světa

Poutníci z Česka předali papeži Františkovi sochu sv. Anežky

ČTK / 13. 11. 2019 21:50

Poutníci z Česka předali papeži Františkovi sochu sv. Anežky Představitelé české katolické církve, doprovázeni stovkami českých poutníků, dnes předali papeži Františkovi sochu sv. Anežky. Papež jim při generální audienci na náměstí sv. Petra za sochu poděkoval, děkoval i za zpěv, kterým ceremonii doprovázely čtyři české sbory, a bronzovou sochu, na níž po třech dnech dešťů ve Vatikánu konečně zasvítilo slunce, si prohlédl. 

Domácí zpravodajství

Spor hasičů a církve kvůli Gutům pokračuje, biskupství neustoupí

ČTK / 11. 11. 2019 21:50

Spor hasičů a církve kvůli Gutům pokračuje, biskupství neustoupí Spor moravskoslezských hasičů a církve kvůli protipožárnímu zabezpečení stavby repliky kostela v Třinci – Gutech pokračuje. Biskupství neustoupí požadavku hasičů, aby byl objekt napojen na jejich pult.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)