Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Kardinál Duka ukončil své členství v Českém svazu bojovníků za svobodu

Domácí zpravodajství

Kardinál Duka ukončil své členství v Českém svazu bojovníků za svobodu

Vlastní zpráva / 24. 10. 2018 21:38

Pražský arcibiskup Dominik Duka ukončil členství v Českém svazu bojovníků za svobodu (ČSBS). Podle vyjádření mluvčího pražského arcibiskupství Stanislava Zemana pro magazín Christnet, tak Duka učinil dopisem napsaným předsedovi svazu Jaroslavu Vodičkovi.

Domácí zpravodajství

Rada vlády: Je třeba co nejdřív ratifikovat Istanbulskou úmluvu

ČTK, red. / 24. 10. 2018 8:50

Rada vlády: Je třeba co nejdřív ratifikovat Istanbulskou úmluvu Podle rady vlády pro rovnost žen a mužů je potřeba, aby Česko co nejdřív ratifikovalo takzvanou Istanbulskou úmluvu proti násilí na ženách a proti domácímu násilí. Přispělo by to ke zlepšení prevence i pomoci obětem. Vyplývá to z usnesení, které rada schválila v pondělí. Jednání rady řídil premiér Andrej Babiš (ANO) jako její předseda.

Ze světa

Ve Francii se oběsil kněz obviněný ze sexuálního násilí

ČTK / 23. 10. 2018 15:09

Ve Francii se oběsil kněz obviněný ze sexuálního násilí V Francii spáchal sebevraždu 38letý kněz vyšetřovaný kvůli podezření se sexuálního násilí vůči nezletilcům mladším 15 let. Byl nalezen oběšený na své faře ve městě Gien v departmentu Loiret, sdělily dnes orléanské biskupství a prokuratura města Montargis.

Ze světa

Češi a Slováci si při bohoslužbě v kryptě katedrály ve Štrasburku připomněli vznik Československa

ČTK / 22. 10. 2018 23:52

Češi a Slováci si při bohoslužbě v kryptě katedrály ve Štrasburku připomněli vznik Československa Několik desítek lidí včetně českých a slovenských europoslanců a Čechů a Slováků žijících ve Štrasburku a okolí se dnes večer sešlo v kryptě místní katedrály na bohoslužbě připomínající vznik společného státu před 100 lety. Aktéři shromáždnění hovořili o odkaze otevřenosti vůči druhým, který zanechali "muži října 1918", také zdůrazňovali víru jako jeden z prvků silného pouta mezi Čechy a Slováky.

Ze světa

Tisíce lidí v Drážďanech demonstrovaly za toleranci a demokracii

ČTK / 22. 10. 2018 10:24

Tisíce lidí v Drážďanech demonstrovaly za toleranci a demokracii Tisíce lidí vyšly v neděli do ulic v Drážďanech hájit demokracii a toleranci. O otevřenost své země světu se podle organizátorů a policie asi 10.000 demonstrantů zasazovalo pod heslem Srdce místo štvaní. Protidemonstraci uspořádali v den, kdy protiimigrační a protiislámské hnutí Pegida slavilo na vlastní akci čtvrté výročí svého vzniku. Jeho stoupenců přišlo podle očitých svědků na samostatnou akci Pegidy výrazně méně

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)