Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Trump oslavil ramadán tradiční večeří iftár

Ze světa

Trump oslavil ramadán tradiční večeří iftár

ČTK / 14. 5. 2019 12:24

Americký prezident Donald Trump v pondělí v Bílém domě uspořádal pro velvyslance a členy diplomatického sboru ze zemí s převážně muslimským obyvatelstvem slavnostní večeři iftár, jíž muslimové o ramadánu přerušují denní půst. Jde podle něj o dobu, kdy lidé společně usilují o naději, toleranci a mír.

Domácí zpravodajství

STAN postaví podání k ÚS na porušení legitimního očekávání církví. Návrh chystají i lidovci

ČTK / 14. 5. 2019 12:21

STAN postaví podání k ÚS na porušení legitimního očekávání církví. Návrh chystají i lidovci Hnutí STAN chystá vlastní podání k Ústavnímu soudu proti zdanění peněžitých náhrad církvím. Na rozdíl od senátorů za KDU-ČSL, kteří připravují další podání, poukáže na porušení legitimního očekávání založeného na uzavřených smlouvách. Novinářům to dnes řekl předseda hnutí Vít Rakušan s tím, že nejde o závod, kdo podá návrh dřív, ale o obsah podání. 

Ze světa

Vatikán uznal bosenské Medjugorje za katolické poutní místo

ČTK, mn / 13. 5. 2019 11:32

Vatikán uznal bosenské Medjugorje za katolické poutní místo Papež František schválil vyhlášení bosenského městečka Medjugorje za katolické poutní místo, i když církev nepovažuje za prokázané zjevení, které se tam mělo odehrát. V prohlášení to dnes uvedl vatikánský mluvčí Alessandro Gisotti.

Ze světa

Při útoku na kostel v Burkině Faso zemřelo šest lidí včetně kněze

ČTK / 13. 5. 2019 11:35

Při útoku na kostel v Burkině Faso zemřelo šest lidí včetně kněze Skupina útočníků  v západoafrické Burkině Faso přepadla katolický kostel a zabila při tom šest lidí včetně kněze. Informovala o tom agentura AFP. Podle francouzské rozhlasové stanice RFI do kostela po začátku bohoslužby vniklo asi 20 až 30 ozbrojených mužů.

Ze světa

Na Srí Lance se dnes uskutečnily první nedělní bohoslužby od útoků

ČTK / 12. 5. 2019 12:08

Na Srí Lance se dnes uskutečnily první nedělní bohoslužby od útoků V katolických kostelech na Srí Lance se dnes uskutečnila první pravidelná nedělní mše od velikonočních teroristických útoků, při kterých zahynulo více než 250 osob.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)