Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Nový web informuje o možnostech církevní turistiky

Domácí zpravodajství

Nový web informuje o možnostech církevní turistiky

ČTK / 14. 1. 2015 18:01

 Přehled poutních míst, církevních památek a ubytování na farách nabízí nový portál Církevní turistika. Vznikl péčí brněnské diecéze, postupně však získá celorepublikový rozsah. Jednotlivým farnostem umožní, aby se jejich nabídka dostala do širšího povědomí.

Ze světa

Muslimští učenci kritizují nové vydání časopisu Charlie Hebdo

ČTK / 14. 1. 2015 17:54

Muslimští učenci kritizují nové vydání časopisu Charlie Hebdo Svaz muslimských učenců, který sídlí v Kataru, nepovažuje obálku nového čísla týdeníku Charlie Hebdo za moudrou. Je na ní muslimský prorok Mohamed, jehož zpodobování v jakékoli formě islám zapovídá. Týdeník vychází poprvé po atentátu na redakci Charlie Hebdo, při němž minulou středu dva radikálové zabili 12 lidí.

Domácí zpravodajství

Brněnská diecéze získala v rámci restitucí 2 tisíce hektarů

ČTK / 14. 1. 2015 17:49

Brněnská diecéze získala v rámci restitucí 2 tisíce hektarů Brněnské biskupství a jeho farnosti se již dohodly na vrácení více než 2 tisíce hektarů půdy v rámci církevních restitucí. V optimálním případě získá církev v diecézi celkem asi 3,5 tisíce hektarů.

Ze světa

Papež František dal Srí Lance prvního katolického svatého

ČTK / 14. 1. 2015 17:45

Papež František dal Srí Lance prvního katolického svatého Papež František dal dnes Srí Lance jejího prvního katolického svatého. Na mši na pobřežní promenádě v Kolombu pro statisíce lidí svatořečil misionáře ze 17. století Josepha Vaze, který se podle Vatikánu zasloužil o oživení katolictví na ostrově po pronásledování tamních katolíků holandskými koloniálními vládci

Ze světa

Katolický kněz v Polsku dostal sedm let vězení za zneužívání

ČTK / 14. 1. 2015 6:17

Katolický kněz v Polsku dostal sedm let vězení za zneužívání Na sedm let poslal dnes soud v jihopolské Vratislavi do vězení katolického kněze, kterého shledal vinným ze zneužívání nezletilých chlapců. Podle polských médií 44letému muži zároveň doživotně zakázal práci s dětmi a nařídil mu psychiatrickou léčbu.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024
Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
55%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 91)