Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Biskup Vokál odvolil v Bulharsku a vyzval: Jděte k volbám!

Domácí zpravodajství / vlu / Diecezehk.cz / 25. ledna 2013 21:22
Biskup Vokál odvolil v Bulharsku a vyzval: Jděte k volbám!

Královehradecký biskup Jan Vokál
Autor: Wikipedia.org / Vít Luštinec / Creative Commons

Sofia (Bulharsko) - Královéhradecký biskup Jan Vokál vhodil svůj hlasovací lístek do urny na českém velvyslanectví v Sofii, hlavním městě Bulharska. Druhé kolo prezidentských voleb totiž vstoupilo do jeho plánované pracovní cesty za českými misionáři z kongregace salesiánů, kteří se v balkánské zemi starají o mládež a pomáhají tamní romské komunitě. Jsou mezi nimi i kněží z královéhradecké diecéze.

„Myslím, že nechodit k volbám je špatný zvyk. Svoboda je v naší zemi poměrně krátce a svou účastí u voleb za ni přijímáme odpovědnost, ukazujeme, že si jí vážíme,“ řekl biskup Jan Vokál, který si kvůli cestě musel v předstihu vyřídit voličský průkaz.

Biskup byl nucen volbám uzpůsobit svůj program. Do volební místnosti na ambasádě zamířil krátce po jejím otevření, po obědě se sofijským apoštolským exarchou, vladykou Christem Projkovem. Odpoledne pokračuje do zhruba 250 kilometrů vzdáleného města Stara Zagora, kde čeští misionáři působí.

 Vynechat prezidentské volby kvůli nabitému programu by považoval za nesprávné.

„Je pravda, že někdy je těžké vybrat si mezi konkrétními kandidáty. Ale odpovědnost za to, kdo se mezi ně dostane, zase nemá nikdo jiný, než občané České republiky. Proto všechny, kdo mohou, vyzývám, aby šli volit,“ dodal biskup.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 97)