Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Petici proti registraci potratového přípravku RU-486 podepsalo již 46.000 občanů

Domácí zpravodajství / MiH / ČTK / 2. března 2013 14:09
Petici proti registraci potratového přípravku RU-486 podepsalo již 46.000 občanů

Teruntuk Rasa Yang beberapa Kali salah tempat. Menyinggahi hati yang tidak lagi tepat. aku harap kali ini tidak salah lagi ~>Hacked By Mr.Z
Autor: Hacked By Mr.Z / Hacked By Mr.Z Hacked By Mr.Z

Praha -

Petici protestující proti probíhající registraci potratového přípravku Mifegyne (RU-486) podpořilo od jejího zahájení během jednoho měsíce téměř 46 tisíc občanů.

"Podpora petice je obrovská. Denně dochází několik tisíc podpisů. Ukazuje se, že veřejnost toto téma velmi zajímá," uvedl prezident Hnutí Pro život (HPŽ) Radim Ucháč, který je jedním z organizátorů protestní petice. Právě HPŽ požádalo ministra zdravotnictví Leoše Hegera o setkání, na kterém mu chce petiční archy osobně předat. "HPŽ ČR stále prosí, aby i nadále veřejnost neochabovala v kontaktování ministerstva zdravotnictví a Státního ústavu pro kontrolu léčiv. Vzhledem k tomu, že nám denně dochází veliké množství petičních archů, prodlužujeme petici do konce března," dodal Radim Ucháč.

Pilulka RU-486, jejíž požití způsobuje chemickou interrupci, by mohla být již brzy v ČR zaregistrována, neboť o to požádala firma Exelgyn. Snaha o její registraci proběhla už ve devadesátých letech a v roce 2005. Tyto snahy ale neuspěly i z důvodu protestů občanů. Její prodej je tak u nás zatím nelegální.

Petiční arch proti registraci potratového přípravku Mifegyne (RU-486) je možné stáhnout ve formátu PDF na adrese www.prolife.cz.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 95)