Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Zeman: Když prošly restituce, ať církve staví hospice

Domácí zpravodajství / juml / Vlastní zpráva / 17. května 2013 13:57
Zeman: Když prošly restituce, ať církve staví hospice

Miloš Zeman při předvolební debatě Českého rozhlasu.
Autor: Wikipedia.org / Hamřík / Creative Commons

Praha - Prezident Miloš Zeman dnes na sjezdu Rady seniorů odsoudil penzijní reformu Nečasovy vlády a obrátil se na církve, aby stavěly hospice, informuje server iDnes.cz.

Když už prošly církevní restituce, bylo by podle Zemana dobře, kdyby část peněz, které budou církvím státem vyplaceny, věnovaly na vybudování sítě hospiců. "Míst, kde se bude odcházet ze života méně ponižujícím způsobem než v léčebnách dlouhodobě nemocných," řekl podle iDnes.cz prezident.

Charity, diakonie a občanská sdružení v sociálních službách jsou již dnes de facto tvrdě diskriminovány, protože při financování sociálních služeb prostřednictvím socialistických krajů dostávají přednost krajská zařízení. Charity, diakonie a občanská sdružení pak často bojují o holé přežití, někdy musí i rušit zařízení a propouštět zaměstnance.

Podle informací dubnového čísla časopisu Protestant je silný tlak ze strany socialistických hejtmanů, aby církve jako zřizovatelé charit a diakonií přispívaly deseti procenty na  jejich provoz. Pokud by k tomu skutečně došlo, vzniklo by pak zcela nerovné postavení charit a diakonií vůči státním, krajským, obecním a občanským zařízením.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 92)