Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Bartoloměj je proti účasti odstoupivšího Kryštofa na oslavách v Mikulčicích

Domácí zpravodajství / vlu / ČTK / 23. května 2013 19:50
Bartoloměj je proti účasti odstoupivšího Kryštofa na oslavách v Mikulčicích

Vladyka Kryštof, občanským jménem Radim Pulec
Autor: Facebook.com

Praha - Mezi tématy, o nichž v Praze hovořil konstantinopolský patriarcha Bartoloměj, byla i situace po rezignaci Kryštofa na funkce pražského arcibiskupa a metropolity českých zemí a Slovenska. Marek Krupica z české pravoslavné církve dnes ČTK řekl, že nejvyšší světový představitel pravoslavné církve uvedl, že není žádoucí přítomnost Kryštofa na sobotní velké slavnosti k uctění 1150. výročí příchodu věrozvěstů Cyrila a Metoděje v Mikulčicích na Hodonínsku. Kryštof podle Krupici měl zájem se akce zúčastnit.

Emeritní metropolita Kryštof čelil nařčením z porušení mnišského slibu kvůli poměrům se ženami, s nimiž podle televize Nova údajně měl i děti. Kryštof obvinění odmítl, chce podstoupit testy. Na funkce ale kvůli podezření rezignoval a oznámil, že se uchyluje do kláštera v Těšově u Mariánských Lázní.

Bývalý metropolita se neúčastní žádného z bodu čtyřdenní návštěvy patriarchy Bartoloměje, nesmí totiž. 
Jeho nástupce zatím není znám, volby o uplynulém víkendu kandidáta nepřinesly. Patriarcha Bartoloměj podle Krupici uvedl, že nebude zasahovat do dalšího postupu pravoslavné církvi v této věci a do voleb. Přeje si být informován, dodal Krupica. 

Konstantinopolský patriarcha Bartoloměj přijel do ČR kvůli cyrilometodějské připomínce. V pražském chrámu sv. Cyrila a Metoděje vyslovil přání, aby apoštolové Slovanů ochraňovali český národ v současných těžkých dobách.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 127)