Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Soud v Rusku poslal duchovního za nehodu na tři roky do vězení

Ze světa / vlu / ČTK / 25. června 2013 22:26
Soud v Rusku poslal duchovního za nehodu na tři roky do vězení

Ilustrační foto
Autor: Wikipedia.org / Creative Commons

Moskva - Moskevský soud dnes potrestal třemi roky odnětí svobody duchovního pravoslavné církve za to, že zavinil dopravní nehodu, při které zahynuli dva dělníci pracující na silnici. Viník by už v srpnu mohl požádat o propuštění na svobodu, vdovy proto považují trest za příliš mírný a hodlají se odvolat. Prokurátor požadoval šest let vězení, horní hranice trestu činila sedm roků.

Nehoda se stala loni v polovině srpna, kdy v Moskvě po zběsile rychlé jízdě havaroval přepychový vůz s cizí diplomatickou značkou řízený údajně opilým popem Ilijou. Ten však byl zatčen až o den později. V médiích vyvolal případ velký rozruch a objevily se i spekulace, že sami dopravní strážníci radili viníkovi, aby z místa činu zmizel, dokud nevystřízliví, a že neznámí muži mezitím odmontovali poznávací značku vozu. Moskevský patriarchát posléze tvrdil, že duchovní byl pod vlivem léků.

Nehoda se podle ruského tisku stala dalším šrámem na pověsti pravoslavné církve, která se s podporou státu snaží obnovit svůj vliv z doby před bolševickou revolucí. V médiích mezitím stoupá počet zpráv o údajné marnotratnosti a rozmařilém životě ruských duchovních. Právě odsouzenému popu soudce ještě dříve zabavil tři automobily, aby pomohly uspokojit nároky pozůstalých na odškodnění.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 126)