Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

V Petrohradu se po zásahu dronu vydal gubernátor s metropolitou na modlitební cestu okolo města

Ze světa / kir / ČTK / 6. března 2024 11:31
V Petrohradu se po zásahu dronu vydal gubernátor s metropolitou na modlitební cestu okolo města

Ilustrační foto: katedrála sv. Izáka v Petrohradě
Autor: Wikipedia.org / Creative commons

Petrohrad - Po sobotní explozi bezpilotního letounu v druhém největším ruském městě gubernátor Petrohradu Alexandr Beglov spolu s dalšími hodnostáři a pravoslavnými duchovními podnikl modlitební cestu po okružní dálnici okolo města. Napsal to server Meduza s odvoláním na místní média a vyjádření pravoslavné církve.

Gubernátor spolu s předsedou petrohradského sněmu Alexandrem Belským a nejvýše postaveným pravoslavným prelátem ve městě, metropolitou Varsonofijem si do autobusu vzali ikonu Panny Marie z místní katedrály a také ikony petrohradských světců a společně se za jízdy po okružní dálnici okolo města modlili za hlavu ruské pravoslavné církve, patriarchu Kirilla, za místního rodáka a ruského prezidenta Vladimira Putina, za další hodnostáře a obyvatele Petrohradu, napsala Meduza.

V předvečer modlitební cesty okolo Petrohradu se ve městě zřítil a explodoval v obytném domě dron. Gubernátor Beglov se následně setkal s obyvateli zasaženého domu a ujišťoval je, že město je spolehlivě chráněno, uvedl petrohradský server Fontanka.

Metropolita Varsenofij už svého času podobné modlitební turné podnikl: v letech 2020 a 2021 obletěl město ve vrtulníku, aby Petrohrad zbavil koronaviru. Gubernátor následně tvrdil, že to skutečně zabralo a pandemie ustoupila, připomněl server Rotondamedia.

Zásah dronu podle Fontanky poškodil asi 250 bytů. Jejich obyvatelům gubernátor slíbil bezplatné opravy, náhradní ubytování a odškodnění v případě poškozených aut.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 121)