Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež nechce svou sochu v Argentině, vyzval k jejímu odstranění

Ze světa / juml / ČTK / 9. července 2013 18:18
Papež nechce svou sochu v Argentině, vyzval k jejímu odstranění

František jede do práce...jako obvykle.
Autor: jezuici.pl

Vatikán/Buenos Aires - Papež František se ohradil proti tomu, že v zahradách katedrály v argentinské metropoli Buenos Aires, kde před odchodem do Vatikánu působil jako biskup, byla postavena jeho socha. Zároveň místní biskupství vyzval, aby ji okamžitě odstranilo. S odvoláním na argentinská média o tom dnes informovala italská agentura ANSA.

Podle argentinského listu Clarín papež kvůli své soše do Buenos Aires osobně telefonoval. Otázkou nyní také je, zda bude František souhlasit se záměrem argentinských náboženských funkcionářů otevřít papežovo muzeum, dodal Clarín.

Sochu ze skelných vláken a polyesterové pryskyřice, která byla v Buenos Aires postavena před deseti dny, vyrobil Fernando Pugliese, který v minulosti již pracoval na plastikách znázorňujících Jana Pavla II. nebo Matku Terezu.

František dal po svém zvolení papežem najevo, že nechce trpět dosavadní vatikánské okázalosti a že naopak chce jít cestou co největší skromnosti. Jeho první cesta mimo Řím vedla v pondělí na jihoitalský ostrov Lampedusa a věnoval ji imigrantům, kteří ve snaze dostat se do Evropy často ve Středozemním moři utonou.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 128)