Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Nejvíce žádostí o vydání lesů v Pardubickém kraji má Arcibiskupství olomoucké

Domácí zpravodajství / MiH / ČTK / 25. října 2013 9:28
Nejvíce žádostí o vydání lesů v Pardubickém kraji má Arcibiskupství olomoucké

Ilustrační foto
Autor: Wikipedia.org / Creative Commons

Pardubice - Státní podnik Lesy České republiky (LČR) evidoval k 17. říjnu v Pardubickém kraji v rámci  církevních restitucí žádosti církví o vydání celkem 536 pozemků, přičemž jako žadatel se nejčastěji objevuje Arcibiskupství olomoucké. Vyplývá to z informací, které státní podnik zveřejnil na svých internetových www.lesycr.cz. Výměru parcel LČR neuvedly. 

Arcibiskupství olomoucké si v Pardubickém kraji zatím nárokuje 78 pozemků na Svitavsku. Další výzvy o vrácení majetku podaly římskokatolické farnosti, například děkanství Choceň, Česká Třebová, Ústí nad Orlicí a Skuteč, proboštství Litomyšl a více než desítka malých farností. Z dalších církví se o majetek přihlásil farní sbor Českobratrské církve evangelické v Horní Čermné na Orlickoústecku a Jednota bratrská, dohromady si v regionu nárokují čtyři pozemky. 

 Církve podávají kvůli restituci majetku Lesům ČR takzvané výzvy, každá může obsahovat žádost o vydání více pozemků. K 22. říjnu jich LČR obdržely 855, každou musejí zkontrolovat a prověřit. Státní podnik blokuje pro restituce 142.000 hektarů lesních pozemků, což je zhruba 11 procent lesů, na kterých hospodaří. 

Podle informací na stránkách LČR byly k 17. říjnu v celé zemi uzavřeny dohody o vydání 83 parcel o celkové výměře 1144 hektarů. Pozemky leží v Karlovarském, Ústeckém, Plzeňském a Středočeském kraji. Dohody podléhají schválení formou rozhodnutí ve správním řízení, schváleno jich bylo zatím šest. 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
4%
 
(Počet hlasů celkem: 134)