Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež odsoudil antisemitismus, vyzval k ochraně křesťanů

Ze světa / vlu / ČTK / 25. října 2013 10:24
Papež odsoudil antisemitismus, vyzval k ochraně křesťanů

Papež František
Autor: Facebook.com / Don Guido Marini

Vatikán - Papež František dnes vyzval k většímu úsilí o ochranu pronásledovaných křesťanů v zemích, kde jejich práva nejsou dodržována. Podle agentury ANSA zároveň při audienci poskytnuté zástupcům Centra Simona Wiesenthala, které pátrá po pachatelích nacistických zločinů, odsoudil veškeré formy antisemitismu.

"S obzvláštní bolestí myslím na utrpení, přehlížení a úporné pronásledování, kterému je nemálo křesťanů vystaveno v několika zemích světa," řekl František.

"Pojďme spojit své síly, abychom podporovali kulturu pospolitosti, respektu, porozumění a vzájemného odpuštění," vyzval. "V posledních několika týdnech jsem zdůraznil, že církev odsuzuje jakékoli projevy antisemitismu," dodal také papež.

"Je potřeba se postavit všem projevům nesnášenlivosti. Dobro celé naší společnosti je v ohrožení, kdykoli je nějaká menšina pronásledována a přehlížena. Všichni musíme cítit, že se nás to týká," upozornil rovněž podle ANSA.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
4%
 
(Počet hlasů celkem: 131)