Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Američtí letečtí kadeti už nemusejí v přísaze odkazovat na Boha

Ze světa / vlu / ČTK / 26. října 2013 10:10
Američtí letečtí kadeti už nemusejí v přísaze odkazovat na Boha

Ilustrační foto
Autor: Wikipedia.org / Andy Dunaway / Creative Commons

Washington - Budoucí vojenští piloti v USA si již nemusejí při skládání čestné přísahy "dopomáhat Bohem". Podle agentury AP o tom v pátek informovali činitelé vojenské letecké akademie u Colorado Springs. Odkaz na Boha je od nynějška po stížnosti organizace bojující za náboženskou svobodu v armádě dobrovolná.

Přísaha, kterou studenti vojenského učiliště skládají každý rok, zní: "Nebudeme lhát, krást nebo podvádět, ani tolerovat mezi námi nikoho, kdo to činí. Dále jsem odhodlán plnit své povinnosti a žít čestně, k tomu mi dopomáhej Bůh." Dovětek s Bohem už není nutný.

Nadace pro náboženskou svobodu v armádě MRFF rozhodnutí uvítala, i když ho zároveň zkritizovala s tím, že pojem dobrovolnosti může být zdrojem pochybností. "Nejlépe by bylo to úplně vymazat," řekl šéf organizace Mikey Weinstein. 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 127)