Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Obama vyzdvihl důležitost náboženské svobody

Ze světa / juml / Vlastní zpráva / 10. února 2014 9:05
Obama vyzdvihl důležitost náboženské svobody

Prezident Obama na Národní modlitební snídani 6. února
Autor: whitehouse.gov / Chuck Kennedy

Washington - Při tradiční Národní modlitební snídani v Bílém domě, která se koná již více než šedesát let na začátku února, vyhlásil americký prezident Obama boj náboženskému pronásledování a diskriminaci ve světě. Nasazení za náboženskou svobodu pro příslušníky všech náboženství patří k jádru americké zahraniční politiky, řekl Obama 6. února před 3 tisíci významných hostů z politiky, hospodářství, kultury a náboženství ze 130 zemí světa.

Náboženská svoboda - včetně svobody změnit náboženství - je podle Obamy součástí univerzálních lidských práv. Prezident se mj. vyslovil k náboženské svobodě i v zemích, které jsou významnými hospodářskými partnery USA, například v Číně. Zmínil mj. také Barmu, Nigérii, Súdán a Jižní Súdán, Egypt a další několik dalších zemí.  V osobně laděné části projevu Obama vyznal, že přijal Ježíše Krista jako svého Pána a Spasitele. „Čím déle sloužím v politice, tím vděčnější jsem Bohu za jako ruku, která mne vede, zvláště ve chvílích zkoušek či pochybností,“ řekl. Za zmínku stojí, že vedle řady dalších politiků se modlitební snídaně zúčastnil i prezident Albánie Bujar Nashini. Tato země se v roce 1967 v době komunistické diktatury prohlásila za první ateistický stát světa.

S použitím materiálů whitehouse.gov a idea.de

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 97)