Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Na 200.000 lidí sledovalo mši v portugalské Fátimě

Ze světa / vlu / ČTK / 14. května 2014 8:52

Fátima (Portugalsko) - Na 200.000 poutníků se včera zúčastnilo svaté mše v mariánském poutním místě Fátimě v Portugalsku. Obřad vedl latinský patriarcha Jeruzaléma Fuád Tval, který věřící vyzval, aby se modlili za celosvětový mír a hlavně za pokoj na Blízkém východě, kde zuří syrská občanská válka.

"Ve Svaté zemi je mnoho zdí, které oddělují rodiny, farnosti a pozemky, ale stěny, které rozdělují srdce lidí jsou horší než betonové zdi," prohlásil Tval. Odkázal tak na kontroverzní oddělení Izraelem ovládaných území od zbytku palestinské půdy betonovou zdí a na nepřátelství mezi komunitami.

Podle tvrzení římskokatolické církve se v jeskyni nedaleko Fátimy zjevila 13. května 1917 třem chudým pasáčkům Panna Maria a sdělila jim tři poselství. První dvě fátimské věštby prorokovaly konec první světové války a vzestup a pád komunismu, třetí se týkala nezdařeného atentátu na papeže Jana Pavla II.

Fátima se stala světově proslulým poutním místem a prosperujícím centrem křesťanské turistiky s desetitisíci návštěvníků ročně.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 92)