Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Zvony uctí památku padlých vojáků v Afganistánu

Domácí zpravodajství / juml / apha.cz / 9. července 2014 17:47
Zvony uctí památku padlých vojáků v Afganistánu

Ilustrační foto - Katedrála svatého Víta, Václava a Vojtěcha v Praze. Pohled z Petřína
Autor: Wikipedia.org / Creative Commons

Praha - V návaznosti na doporučení vlády se zítra ve 12.00 hodin rozezní na tři minuty zvony kostelů včetně zvonů katedrály sv. Víta, Václava a Vojtěcha jako symbol uctění památky našich vojáků, kteří v Afganistánu položili své životy ve jménu pomoci bližnímu a boje za demokracii a svobodu.

Pražský arcibiskup a předseda České biskupské konference kardinál Dominik Duka rovněž vyzval k tomu, aby se v kostelích po celé zemi v nejbližší době konaly modlitby za zemřelé vojáky a prosby za uzdravení raněného vojáka. Kardinál Duka jako předseda ČBK také vyjádřil hlubokou a upřímnou soustrast všem blízkým padlých českých vojáků, kteří se v Afghánistánu stali cílem sebevražedného atentátníka.

Zvoníci Svatovítské katedrály rozhoupají minutu před polednem zvon Josef, který se používá ke zvonění při úmrtí. Ve 12.00 se zvonem Jan Křtitel připojí ke zvonění všech ostatních kostelů a zvuku sirén.

Čtyři vojáci zahynuli 8. července při patrole v okolí základny Bagrám v Afganistánu. Pátý byl těžce zraněn, prodělal zatím dvě operace a zůstává ve vážném stavu v nemocnici.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 92)