Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež František podnikne apoštolskou cestu do Turecka

Ze světa / MiH / Radiovaticana.cz/ČBK / 13. září 2014 7:09
Papež František podnikne apoštolskou cestu do Turecka

Vatikán - Ředitel Tiskového střediska Svatého stolce P. Federico Lombardi potvrdil, že Svatý stolec plánuje návštěvu papeže Františka v Turecku.

Státní sekretariát Svatého stolce obdržel oficiální pozvání tureckého prezidenta Erdogana včera dopoledne. V nejbližších dnech budou zahájeny přípravy zahraniční apoštolské cesty. Pravděpodobným termínem je konec listopadu, avšak program cesty a délka jejího trvání dosud nebyly stanoveny, uvedl vatikánský tiskový mluvčí. 

Myšlenka cesty papeže Františka do Turecka vznikla díky pozvání ekumenického patriarchy Bartoloměje. Jak připomínají některá média, 30. listopadu slaví patriarchát svého patrona, sv. Ondřeje.

Po Brazílii (léto 2013), Svaté zemi (květen 2014), Jižní Koreji (srpen 2014), Albánii (21. září 2014) a Štrasburku (25. listopadu 2014) se bude jednat již o šestou zahraniční cestu současného pontifika. František bude čtvrtým papežem, který do Turecka zavítá. 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 97)