Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

V Libyi prý propustili 13 unesených egyptských křesťanů

Ze světa / juml / ČTK / 6. ledna 2015 6:40

Tripolis - Třináct egyptských křesťanů, kteří byli v uplynulých dnech uneseni v Libyi, bylo propuštěno na svobodu. Informoval o tom dnes egyptský deník Al-Ahrám s odvoláním na jednoho z libyjských kmenových vůdců. Koptské křesťany údajně unesli islamisté. Předseda rady starších v pobřežním městě Syrta Muftá Marzúk nicméně tvrdí, že nebyli uneseni, ale zadrženi pašeráky lidí.

"Egypťany držela skupina, která se zabývá nelegálním pašováním lidí," uvedl Marzúk s tím, že v incidentu hrály roli určité spory, mimo jiné o peníze. Jak dodal, propuštění křesťanů vyjednala rada starších ze Syrty. Žádné další podrobnosti ale neuvedl. V Libyi přitom zmizelo ještě dalších sedm koptských křesťanů a jejich osud zůstává neznámý.

Syrta, která leží asi 500 kilometrů východně od Tripolisu, je v rukou islamistických milic včetně hnutí Ansar aš-Šaría. V Libyi vládne chaos rozpoutaný skupinami, které se v roce 2011 podílely na svržení diktátora Muammara Kaddáfího. Ty odmítají složit zbraně a bojují mezi sebou i proti armádě o území, která po revoluci ovládly.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 123)