Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež vyzval vlády k podpoře rodin s dětmi vystavených chudobě

Ze světa / juml / ČTK / 3. června 2015 20:16
Papež vyzval vlády k podpoře rodin s dětmi vystavených chudobě

Papež František
Autor: Flickr.com / M. Mazur / Creative Commons

Vatikán - Papež František dnes během pravidelné středeční generální audience ve Vatikánu vyzval vlády, aby se zasadily o podporu rodin s dětmi, které jsou více vystaveny chudobě. Podle vatikánského rozhlasu vyjádřil názor, že ekonomika se v současnosti často soustřeďuje na "individuální blahobyt", ale zároveň hojně praktikuje "vykořisťování rodinných vazeb".

"Nová občanská etika nastane jedině tehdy, když zodpovědní činitelé veřejného života zreorganizují sociální vazby a začnou bojovat proti zvrhlé spirále, která spoutává rodinu s chudobou a vede nás do záhuby," varoval František před zástupem asi 40.000 lidí na Svatopetrském náměstí.

"Nezměrná práce rodiny nefiguruje v rozpočtech, samozřejmě! Ekonomie a politika jsou zde totiž skoupé na uznání," citoval dále papeže vatikánský rozhlas. Podle Františka se přitom vývoj člověka a rozvoj vztahů opírá o rodinné zázemí, jehož ztráta způsobuje nerovnováhu ve společnosti.

"Navzdory všemu existuje spousta chudých rodin, které vedou svůj život důstojně," podotkl František. Podle jeho slov však tato skutečnost "nemá ospravedlňovat lhostejnost, ale spíše umocňovat zahanbení nad tím, že tolikerá chudoba existuje".

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 126)