Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Na Velehradě začínají cyrilometodějské Dny lidí dobré vůle

Domácí zpravodajství / juml / ČTK / 4. července 2015 9:36
Na Velehradě začínají cyrilometodějské Dny lidí dobré vůle

Ilustrační foto - Poutníci na velehradské slavnosti
Autor: velehrad.eu

Velehrad - Moravské poutní místo Velehrad hostí ode dneška jednu z největších církevních událostí v zemi - Dny lidí dobré vůle. Každoročně se jich účastní desetitisíce poutníků. Akce, která je oslavou příchodu slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje, potrvá do neděle, kdy vyvrcholí národní poutí a bohoslužbou.

Letošní Dny lidí dobré vůle připomenou 1200 let od narození svatého Metoděje. Podle historiků přišel starší z bratří na svět v roce 813 nebo 815. Šestnáctý ročník slavností připomene i 25 let od návštěvy papeže Jana Pavla II. na Velehradě a také 70 let od konce druhé světové války. K výročí narození Metoděje připravili umělečtí kováři kovanou plastiku.

Dnes se uskuteční například setkání vozíčkářů, ruční přepisování bible, soutěže a další akce pro děti. V programu jsou rovněž aktivity pro životní prostředí v Archeoskanzenu Modrá, seminář pro rodiče a pěstouny a také výstavy. Vrcholem dne má být Večer lidí dobré vůle. Na charitativním koncertu vystoupí mimo jiné Jiří Pavlica a Hradišťan, kapela No Name a Řecký pravoslavný pěvecký sbor.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)