Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Projekt Tweetuj s Bohem bude dostupný i v češtině

Domácí zpravodajství / vlu / ČTK / 13. dubna 2016 13:11
Projekt Tweetuj s Bohem bude dostupný i v češtině

ilustrační foto: logo Twitteru
Autor: Twitter.com

Praha - Především mladým věřícím je určen projekt Tweetuj s Bohem, který chce hledajícím nabízet odpovědi na otázky týkající se víry. Zahrnuje aplikaci pro Android a iPhone, webovou stránku i tištěnou knihu. Projekt nizozemského kněze Michela Remeryho už je dostupný v několika jazycích, příští týden jej autor přijede představit do Prahy.

Na počátku projektu #TwGOD stojí reálné otázky současných mladých lidí, kteří sami dali podnět k tomu, aby odpovědi, k nimž společně dospěli v dialogu se svým knězem, vyšly v knižní podobě a posléze i elektronicky. Michel Remery se mimo jiné věnuje pastoraci mládeže a katechezi, a to vše propojuje se svými znalostmi z prostředí sociálních médií.

Knížka Tweetuj s Bohem vyjde v nakladatelství Paulínky, které provozují sestry z kongregace Dcer svatého Pavla. V jejich knihkupectví na Jungmannově náměstí v Praze se 21. dubna od 17:00 bude konat představení projektu.

Každé téma je v knize přehledně zpracováno na jednu dvoustranu. Začíná se otázkami, zda velký třesk vylučuje, či nevylučuje víru v boha, proč existuje zlo, je-li bůh všemohoucí, proč je mše tak nezáživná, na dalších stránkách pak se řeší otázky politiky, ekonomiky či životního prostředí nebo historii křesťanství.

Obsahuje odkazy na další studium katechismu katolické církve a katechismu pro mládež YOUCAT. Publikace je součástí duchovní přípravy na Světové dny mládeže v polském Krakově, jejichž 31. ročník se uskuteční od 25. do 31. července.

Světové dny mládeže jsou setkáním, které organizuje katolická církev a spojuje katolíky i křesťany jiných vyznání z celého světa. Vznikly v roce 1984 na Květnou neděli a konají se každé tři roky. Papež Jan Pavel II. tehdy daroval mladým lidem jednoduchý dřevěný kříž, aby ho nesli jako symbol lásky Ježíše Krista. Kříž své putování po světě začal v Mnichově, odkud byl tajně dovezen do Prahy ke kardinálu Františku Tomáškovi, aby symbolicky spojil mládež východu a západu. Od té doby doprovází všechny Světové dny mládeže. Vždy rok před světovým setkáním putuje po farnostech hostitelské země a mladí lidé se okolo něj shromažďují k modlitbě.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 92)