Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež k násilí v Nice: odsuzujeme vražedné šílenství

Ze světa / vlu / Radiovaticana.cz / 15. července 2016 17:11
Papež k násilí v Nice: odsuzujeme vražedné šílenství

Papež František
Autor: Flickr.com / M. Mazur / Creative commons

Vatikán - Tiskový mluvčí Svatého stolce, o. Federico Lombardi, vydal dnes ráno prohlášení k včerejší tragické události ve francouzském Nice:

“Tuto noc jsme s obrovským znepokojením sledovali strašné zprávy z Nice. Ze strany papeže Františka projevujeme účast a solidaritu s utrpením obětí a celého francouzského národa v den, který měl být velkým svátkem. Zásadně odsuzujeme všechny projevy vražedného šílenství, nenávisti a terorismu stejně jako každý útok na mír,“

V kondolenci biskupovi diecéze v Nice, mons. Andrému Marceauovi, podepsané kardinálem státním sekretářem Pietrem Parolinem, papež František odsuzuje „slepé“ násilí, které znovu zasáhlo Francii a neušetřilo ani děti, kterých je mezi oběťmi mnoho. Papež vyjadřuje účast na bolesti postižených rodin a prosí Pána, aby je podpořil, ujišťuje o své blízkosti zraněným a celému francouzskému národu a konečně povzbuzuje všechny obyvatele Francie, kteří se zapojili do záchranných operací. V závěru soustrastného telegramu papež prosí Boha o pokoj a svornost ve Francii.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)