Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Biskupové vyzývají k modlitbám za mír na Blízkém východě

Domácí zpravodajství / vlu / ČTK / 22. prosince 2016 16:56
Biskupové vyzývají k modlitbám za mír na Blízkém východě

Uprchlický tábor Jordánsko
Autor: Wikipedia.org

Praha - Čeští biskupové vyzývají kněze a duchovní, aby při novoročních modlitbách přednesli prosbu za mír ve světě, zejména na Blízkém východě. Česká biskupská konference výzvu, který navazuje na poselství papeže Františka k 1. lednu, zveřejnila na svém webu. Na Nový rok si katolická církev připomíná Světový den modliteb za mír.

"Pane, věříme, že nic není nemožné, pokud se k Tobě obrátíme s modlitbou. Prosíme za pokoj a mír na Blízkém východě a zejména v syrském Aleppu, které je silně zkoušeno tragédií války," zní text promluvy, která by měla při novoročních bohoslužbách zaznít.

Biskupové také vyzývají kněze české i moravské církevní provincie, aby v neděli 1. ledna ve 12:00 rozezněli ve svých farnostech na několik minut zvony. "Tímto symbolickým gestem chceme vyjádřit podporu všem mírovým snahám na Blízkém východě a připomenout oběti bojů v této části světa," uvedl kardinál Dominik Duka, předseda České biskupské konference.

Papež František zveřejnil své poselství k Novému roku 8. prosince. "V roce 2017 se snažme svou modlitbou a svým jednáním o to, abychom se stali lidmi, kteří ze svého srdce, ze svého konání i ze svých slov vyhostili násilí, a abychom vytvářeli společenství nenásilí, která se starají o společný domov. Nic není nemožné, pokud se obrátíme k Bohu s modlitbou. Všichni mohou být tvůrci pokoje," stojí v něm.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 92)