Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež František kritizoval ztrátu hodnoty lidského života

Ze světa / vlu / ČTK/Ravat / 11. října 2018 20:58
Papež František kritizoval ztrátu hodnoty lidského života

Papež František
Autor: Flickr.com, / Mazur/catholicnews.org.uk

Vatikán - Papež František během včeřejší generální audience na Svatopetrském náměstí přirovnal dobrovolný potrat k nájemné vraždě a kritizoval také jiné formy pohrdání životem. Učinil tak při kázání na téma pátého přikázání („Nezabiješ“).

František během kázání kritizoval „ztrátu hodnoty lidského života“, kterou způsobují války, zneužívání lidí a jejich vyloučení ze společnosti: „Dalo by se říci, že pojítkem veškerého zla, páchaného ve světě, je pohrdání životem. Život napadají války, organizace těžící z člověka, spekulace se stvořením a skartační kultura a vůbec všechny systémy, které podrobují lidskou existenci prospěchářským kalkulům, zatímco ostudný počet lidí žije v podmínkách nehodných člověka.“

Na pomyslný seznam posléze přidal i interrupci: „Rozporuplný přístup k lidskému životu rovněž povoluje jeho usmrcení v mateřském lůně, a sice ve jménu ochrany jiných práv. Jak ovšem může být terapeutický, civilní či prostě lidský skutek, který ničí nevinný a bezbranný život v jeho rozkvětu?“

„Něco takového nelze, není správné zbavit se člověka, byť maličkého, aby se tím něco vyřešilo. Je to, jako bychom si na vyřešení problémů najali nájemního vraha...,“ uvedl podle vatikánského rozhlasu.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 92)