Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež přijal Kisku, dostal od něj vánoční ozdoby. Po prezidentovi poslal dar arcibiskupovi Bezákovi

Ze světa / juml / ČTK, red. / 14. prosince 2018 21:25
Papež přijal Kisku, dostal od něj vánoční ozdoby. Po prezidentovi poslal dar arcibiskupovi Bezákovi

Slovenský prezident Andrej Kiska při audienci u papeže Františka
Autor: facebook.com/AndrejKiska

Vatikán - Slovenský prezident Andrej Kiska dnes zavítal na audienci k papeži Františkovi, kterému jako dar přivezl čtyři vánoční koule vyrobené lidmi ze sociálně slabších skupin. Informovala o tom slovenská tisková agentura TASR. Kiska zároveň hlavu katolické církve pozval na návštěvu Slovenska.

Na výrobě koulí se podíleli děti v košickém centru Liberta, mládež z dětského domova v městečku Turzovka, lidé bez domova z bratislavské „resocializační komunity“ Antona Srholca a žáci základní školy v obci Spišský Hrhov, mezi nimiž je řada romských dětí.

Papež při přebírání daru uvedl, že ozdoby nechá pověsit na vánoční stromeček ve vatikánském Domě svaté Marty, ve kterém bývají při návštěvách ubytováni církevní hodnostáři. František zde bude až do Vánoc sloužit mše, napsala agentura TASR.

Kiskovo pozvání na Slovensko údajně papež „v principu přijal“, ihned ale upozornil, že jeho program je nabitý.

Na závěr audience papež odevzdal Kiskovi i dar pro jeho otce. Druhý dar byl zaslán odvolanému arcibiskupovi Robertu Bezákovi. I když o daru pro Roberta Bezáka tiskové agentury mlčí, je to zřejmé z videa zveřejněného na YouTube, dodal k prezidentské návštěvě portál Krestandnes.cz.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)